Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ezek a forgácsolási paraméterek számomra elérhetetlenek! a központi lapka az tényleg lényeges a beállításban! merre fordítod?

s2k5ycubj

Ha jól emlékszem a szivattyú motorja 1,1KW-os és 30-baron tud 50 Litert percenként. Jó,hogy a villanyszámlát nem nekem kell fizetni![#eplus2][#eplus2][#eplus2]

Robika37

Az már csak a múlt... egy nagyon picit alá szoktam fordítani . Amikor kibökte a közepét maradt rajta egy kis nagyon vékony pálcika.
Ha központ fölött volt azonnal kipattant, ha nagyon alatta akkor "elmorzsolta " a homloklapot meg persze az élét is. A gép egy EPA400 CNC eszterga volt az mondjuk tudott forogni max 4000-et.
Régebben fúrtam ilyen szerszámmal átm. 60-assal az 3 lapkás volt arra már nem nagyon emlékszem lyukszalagon volt a program :-DD oly a 600-800 körüli fordulat ott is meg volt

Robika37

Háát nem tudom nálunk az esztergán a saját szivattyújáról ment.
Persze marógépen öblíteni kell a forgácsot mert ha az odaszorul a furat falához akkor van a tüzijáték+ meg a vízalatti heggesztés

s2k5ycubj

Ez az eszterga saját gyári dafoss szivattyúja.

KoLa

Pedig a telibefúrás számos előnnyel jár!
Majdnem ua idő alatt végzel mintha előfúrnál!
Ha előfúrsz akkor a méretező fúródnak nem szabad kopottnak lenni mert különben belesülhet a furatba!
Ha telibe fúrsz akkor kontrol alatt lehet tartani a furat átmérőjét!
Egy új 40-s fúróval nehéz 40-s furatot készíteni! mert nagyobb lesz elsőre! még akkor is ha előfúrsz neki!
Érdemes egy központfuratból indítani a fúrást, és amikor telibe visz, 3-4 mm-t, akkor megmérni a furatot,ha nagy a furat akkor a rövidebb élű részt kell kicsit meghúzni a köszörűn, ezt tolómérővel lehet jól saccolni!
A gyakorlatban ott van a lényeg, hogy ha nem átmenő furatot készítünk, hanem egy szálanyagban fúrunk leszúrunk,akkor a kopott élszalagú fúróval is tudunk méretes furatot készíteni, a fúró félreköszörülésével! a fúró közepe vezeti a fúrót,és a hosszabbik él vágja az átmérőt, köszörüléssel tudjuk tartani a furatátmérőt napokig! de ha előfúrunk egy ilyennek beleég!

Szedlay Pál

Köszönöm a szakszerű információt.

ANTAL GÁBOR

Pali ! mi rendszeresen fúrunk telibe 40 et ( de még 60 at is. (EE 630 as eszterga 11 kw os motor)
A kért link:
http://www.perfor.hu/csfuro.pdf

2mhkh08yk

Sziasztok, Budaörsön vagy a környéken keresek egy szakit, akinek van egy esztergája. Egy 10 cm hosszú alu bordástengelyből kéne leszurkálni 15mm széles szalámikat, és megfúrni 6,3mm-es fúróval a közepüket. Az volna a jó, hogyha időpontegyeztetés után, ha odaviszem, meg tudná csinálni azonnal. Előre is köszönöm ha jelentkezne valaki.

svejk

Mindig keverem ezt a 3 betűt. :(

Vetesi75

Szedlay Pál

Neked is köszönöm az infókat.
De nem az ára érdekelt, hanem olyan hihetetlennek tűnt nekem ennek az átmérőnek a telibe fúrása.
Én leragadtam a max. 20mm-nél.

svejk

Azért elég jók az árak is!  
63 mm-es 117-ezer +fa???

Egyébként erről már volt vita itt a fórumon, volt aki szerint a nagy(20 felett) fúrókkal való telibe fúrás szakszerűtlen.

000000000

Valóban felvet problémákat, pl.:
- Túl nagy átmérőnél a forgácsolási sebességet annak sugárirányú változása miatt lehetetlen optimálisan tartani.
- Az előzőből következik, megmunkálási időben veszítünk.
- Csak nagy teljesítményű gépeken használható
- Jelentős az előtoló irányú erő, amit nem szeretnek a főhajtás csapágyak, mellékhajtás elemek, hamarabb tönkremennek.
Ez épp elég objektív érv, adott határon túl inkább előfúrjunk.

s7manbs8

A T45 még lehet jól fúr ... :) Telibe 45 mm.