Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Ennek nem kopástól fogyott el ha hegye. Leköszörülték. Most egy kb 8 mm átmérőjű körfelület van a csúcs helyén.
Meglehet, hogy valahol nem fért el.
A (csonka)kúp felületén is vannak sérülés nyomok.
Lehet, hogy érdemes lenne felszabályozni, mielőtt összerakom.

s2k5ycubj

Macerás,a körfutási pontosságra nagyon kell figyelni.És nincs jó felület a mérőórának,de ha ügyes vagy meg tudod csinálni.Van még egy lehetőség itt volt valaki feltett egy szupport köszörűt és valahogyan meghajtotta a csúcsot a szabályzáshoz,vagy nem is hajtani kellet hanem lassítani a forgását,  
a köszörű hajtása miatt,na ez a verzió biztos jól fog futni.

jani300

Nem halt ki a topik. Nagyon tetszik a dübeles megoldás .  Ügyes !

xg2w6ib9x

OK, köszi az információkat, belevágok. Annál csak jobb lehet, mint amilyen most.
Közben a tisztogatás után megnéztem a talpcsapágyat érdekes, hogy a futó gyűrűn nem látszik pikkelyesedés, de az egyiken több apró kráteres http://kepfeltoltes.hu/view/120421/Bemarodas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>bemaródáslátható. Így aztán szerintem is jobb, ha ezt is cserélem.

xg2w6ib9x

Köszi !
Örülök, hogy tetszik.
Kaptam egy kisebb forgócsúcsot is, amit szintén rendbe kéne hozni, lehet, hogy ez a módszer ott is bejön.

s2k5ycubj

Pont így néz ki a rossz,pikkelyes csapágy futófelület,ha még vártál volna még szebb is lehetne.

u3xrz0cut

Ezért már csúcsot is kaptál volna! Ügyesen megoldottad!
néha nem elhanyagolható a "sufnituning"  !!

s2k5ycubj

Szerintem egy használt jó minőségűt,szakszerűen felújítva,nem lehet összehasonlítani!Legfeljebb az árát,de a minőségét aligha![#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1]

mxjj54gxi

Ezt a dűbeles megoldást megjegyzem!
Hányszor lett volna jó ez már!

xg2w6ib9x

Köszi !
Azért ez a csúcs nem annyira kicsi. Morse 4-es szára van neki. Ilyen nagy méretűek újonnan 20 e-nél kezdődnek. Ha meg használtat veszek, az megint lutri. Ezt annak idején kaptam a géphez.
Eldobni sajnáltam volna, így meg lett belőle egy használható eszköz.[#smile]

s2k5ycubj

Használtan is 7-8 ezer-től indul.

3ihs2v23

Meg tudnátok mondani, hogy egy jó minőségű cnc eszterga milyen pontosságú megmunkálásra képes? (fém megmunkálás, min. 500x300mm területtel)

És egy jó minőségű cnc marógép?

s2k5ycubj

Pontosan nem tudom,de amit csináltattam alkatrészt azon mikrométerrel nem tudtam különbséget mérni! Ja ez eszterga volt.

kuv5p7226

Egy átlagos gép 2-3 mikronos ismétlési pontosságú, 3-5 mikronos ráállási pontosságú. De mi lenne a valódi kérdésed?

3ihs2v23

Szeretnék egy csapágyházat csináltatni és az érdekelt, hogy tűrésen belül meg tudják e munkálni. Ezek szerint bőven.