Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Valahol vannak képeim ha gondolod előkeresem és elküldöm.

Robika37

OK , tedd fel a tárra légy szíves, vagy e-mail a kabelnet-es él. Ahogy néked megfelel.
Köszönöm előre is, esetleg ha nem terhellek nagyon a szegnyeregről kellene egy bármilyen egy szerű skicc. Hossz , külső belső hüvely átmérője, löket érdekelne az enyémből sajnos hiányzik.

000000000

felvasarlom az elhasznalt valto lapkakat a kemeny tömör fémet /vidiat/ a legjobb áron. keszpenzben fizetek +421918220892 euroban fizetek

000000000

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy van egy MK2 kúpos szegnyergem, de a kúp felülete kicsit viseletes. MK2 kúpos dörzsárral kellene 1-2 tekeréssel megizgatni a kúpos felületét, mert a mostani állapotában nem akarom az új eszközöket beletenni.
Ezért most nem ruháznék be ilyen dörzsárra. Természetesen, ha valakinek van ilyen szerszám elfogadható áron eladó, akkor azt megvenném! :-)

s2k5ycubj

Kola mester országjáró dörzsárjára lenne szükséged,keresd őt.

000000000

Köszönöm, megpróbálom! :-)

KoLa

Szia! küldtem mailt!

r2u4n063m

Sziasztok!  
Nemrégiben megvettem életem első eszterga gépét, egy E2N-t.  
Mik azok az alapvető dolgok, amiket illendő átnézni használat előtt?  
Az olajat lecserélném benne, milyent javasoltok, illetve mekkora mennyiséget kell vásároljak?

Rinaldo

Szükséged lesz az E2N gépkönyvére, abban minden fontos információt megtalálsz.

Rinaldo

Nézd meg a leveleidet.[#wave]

r2u4n063m

Igen, olvastam már a gépkönyvet, de gondoltam vannak bevált kenőanyagok, ami alapján könnyeben eligazodok a piacon. A könyvet amúgy köszönöm, feltételezem, te küldted!

Rinaldo

Igen én küldtem..
A háromféle olaj pontos adatai meg vannak adva a gépkönyvben, azokat vedd figyelembe a vásárláskor.

r2u4n063m

Az indexes fórumban keresve találtam megfelelő anyagot, már mást is foglalkoztatott a kérdés.  
Orsó olajnak Mol spinol 15, gőzturbina és gépolaj helyettesítőnek TCL68-at javasolnak.  

Egyébként hogyan kell szabályosan kimosni a norton/lakat szekrényt, főorsó házat? Benzint említenek a gépkönyvben, majd teljes száradást, utána feltöltést.  
Van itt olyan, amire különösképpen figyelni kell?  

kuv5p7226

Az indexes fórum lakói kb. 100%-os átfedésben itt is írnak.:-)))

nvnshmpmn

A nortonszekrényt az enyémen szétszedtem, majd belül kikapargattam a vastag lerakódásokat, kitörölgettem tisztára, amennyire csak lehetett. A fedelét, amin a fokozat kiválasztó van, azt szétszedtem, mert a benne lévő szimmeringnél dőlt az olaj, így azt az egészet el tudtam mosni brigeciolban. A főorsó házról is levettem a fedelét, majd az aljáról szintén brigeciollal mostam ki a vastag lerakódásokat. Azután forró vízzel mostam ki. A leeresztőcsavar helyére tettem egy darab slagot, azon folyt ki egy edénybe. Persze a csapágyakat óvni kell, azok ne legyenek vizesek. Azután hőlégfúvóval szárítottam ki, majd egy-két napig nem tettem még rá a fedelet, nem töltöttem be az olajat, hadd száradjon ki tökéletesen.
Érdemes előtte ellenőrizni a csapágyak állapotát, nem lóg-e a főorsó csapágya? Ha igen, akkor beállítani, vagy ha cserélni kell pár csapágyat, akkor nehogy utólag kelljen megint szétszedni. Én is így jártam vele, kétszer szedtem szét emiatt.