Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Ennyire odafigyeléssel egy hagyományos gép is alkalmas,de hobbi gépek is bőven tudják.Azért esztergán figyelni kell és pontos kell legyen a gép és aki kezeli az is.Szerintem,ha egy darabot csináltatsz cnc-n sokba lesz.

s2k5ycubj

Ennyire=Egy kis,bocsi
[#zavart1][#zavart1][#zavart1]

s2k5ycubj

kuv5p7226

Csapágyházat 10 mikron körüli tűréssel szokás, főleg ellenőrző méréssel minden további nélkül. Mondjuk az mindenképp esztergálást igényel, még marógépen is kiesztergálófejet, bár elvileg a tűrést tudja az is, ha ujjmaróval körinterpolációval kimarja az ember, de mégis.

000000000

Főleg a dugvilla meg a zsinóóóór tetszik!

xg2w6ib9x

http://fajsz.olx.hu/eszterga-fej-hajtashazal-iid-131452084" TARGET=_fnew>Itt hirdet egy pasas egy komoly gépet. Azt írja róla, hogy "eszterga fej hajtásház ékszíjtárcsa befogócsúcs pár munkaórát ment kitűnő álapotban"
Milyen lehet, ami esetleg kevésbé "kitűnő"
[#nyes]

Szedlay Pál

000000000

Ez csak azért ment pár órát, mert teljességgel használhatatlan.

kuv5p7226

Nem értem mi a baj... ő tényleg 1-2 órát használta, emiatt relatíve új. Az, hogy a kohóból történő kimentése előtt megjárta már a cucc Sztalingrád ostromát is, az nem befolyásolja a fentieket.

xg2w6ib9x

[#eljen][#nyes]

xg2w6ib9x

Írtam neki egy üzenetet, hogy azért a "kitűnő állapotban" mégsem kellett volna.
Visszaírt, hogy ne foglalkozzak vele...
[#pardon1]

mxjj54gxi

Csont rozsda az egész, még a centit is odateszi hogy jól láthasd közeliben a rozsdát!
Nagyon egyszerű emberek léteznek, ilyenkor azért szembesülünk vele!  :)

kuv5p7226

Átverésre utazik. Magyarul csaló.

s7manbs8

Az lenne az átverés, ha Photoshoppal kiszínezte volna ... :)

Csuhás

Szeretnék 6mm emelkedésű trapézmenetes bronzanyát esztergálni egy EMU gépen. A gép elvileg 3.5 legnagyobb emelkedést tud. Az első 42/84 cserekerék felcserélésével az eddigi felező áttétel most duplázni fog azaz az eddigi 1.5 menetemelkedés helyén kapom a 6 millist. A kérdésem az hogy ez rendben van-e így? Nem terhelek ezzel túl cserekereket, norton szekrényt?