Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

35ös általános vas,minimális fogás,lassú előtolás.

4um5b65d

Palom nem jó ám az ha lassú az előtolás és kicsi a fogás...ez vezet a késkopáshoz.
Kék színű késsel csinálod??
kb 700-as fordulat és ha be tudod állítani akkor 0,2mm-eres előtolás fordulatonként és átmérőben 2mm-ert vegyél rá. kb 3mm széles legyen a fogácstörőd a késen...

000000000

Szép fényes felületet szeretnék elérni.

000000000

Van sötétkék, világoskék,piros,és zöld késem.Melyik mire jó?

4um5b65d

A fényes felülethez az anyagot is tudni kellene,de  próbáld meg 700-on az említett többi adattal, ha nem lesz jó akkor emeld a fordulatot 1000-re de a többi maradjon. Jó felülethez kell egy minimum fogásmélység is,tehát ha 0,5mm-ert kapirgálsz le róla az nem fog jó felületet adni 700-as fordulaton kivéve egy-két anyagtípust.
Amelyik késre az van írva hogy P10,P20,P30 vagy DA10,DA20,DA30 azok acélhoz valók...ezek a kék kések általában. A piros az öntvényhez van (K10,K20,K30) és esetleg kisebb edzettségű acélokhoz és rozsdamenteshez. A zöldek azok vegyesek is lehetnek, de alapvetően acélhoz. A sárgák pedig csak rozsdamenteshez. (M10,M20,M30) De nem a szín dönt alapvetően hanem a felirat. Vannak fekete kések is piros csikkal,meg ezüstök is kék csikkal....sokféle van.

000000000

Sosem vásároltam vasboltban,haverom a helyi méhtelep tulaja a vasat ingyen elvihetem a többiért átvételi árat fizetek.Mindig van valami amivel kéz kezet mos alapon megegyezek vele.Kösz az infókat.[#wave]

4um5b65d

Akkor színjel alapján is tudsz tájékozódni, ha esetleg rajta van az anyag végén, persze ez sem 100%-os mert néhány gyártó eltér a szabvány jelöléstől....De például húzott anyagoknál a "muslincasárga" valószínüleg azt az automata acélt takarja amiről írtam. piros+kék a C45 anyag jele-ez már szívósabb anyag. A fehér az A50-é -ez szerkezeti acél, de még vagy kétszáz féle van. Sárga, a közepén fekete csíkkal a K1-es anyag jele ami szerszámacél...

000000000

Yes-yes. De ahol vasaroltam, ott orsoolaj fedonev alatt futott (szerszamosbolt). Termelesben levo gepekben (E400, stb) is hasznaljak oreg rokak, ok ajanlottak.
Nalam nem okozott gondot a viszkozitasa, mint amit Laslie leirt (ket elotolas egyszerre mukodott).

000000000

Mit gondol errol Laslie bacsi?
Igaz maros konyvbol olloztam ki, de szerintem fuggetlen.

http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/kemenyfemlapka_tablazat.png" border=0>

HJózsi

hhtps://www.muszeroldal.hu/measurenotes/kenoanyagokvizsg.pdf" TARGET="_blank">Kenőanyagok vizsgálata... ... leírja pl., hogy ásványolaj + szappan = zsír ...

000000000

hhtps://www.muszeroldal.hu/measurenotes/kenoanyagokvizsg.pdf" TARGET="_blank">Kenoanyagok vizsgalata

Maradt valami kis szemet a linkelesed elott. 404-et dob.

000000000

Na, vazze'... Nekem is. ((:

Ezt kell bemasolni:

www.muszeroldal.hu/measurenotes/kenoanyagokvizsg.pdf

4um5b65d

Az A,B,C,N jelölés számomra ismeretlen. A "K"-s az egyetlen amivel esztergakésen találkoztam, de annak színjele nem sárga hanem piros. Elég rákukkantani a késekre és rögtön kiderül. A váltólapkás szerszámok dobozán is az általam felsorolt jelölésekkel és színekkel lehet találkozni annyi eltéréssel hogy a zöld színt az alumíniumokhoz társítja. A lapkagyártók oldalán is megtekintheted az adatlapokat, mindenhol ezen színekkel jelzik. Tehát esztergakésekhez ez a színtáblázat és jelölés nem megfelelő ez 101 százalékra biztos. Értetlenül állok a dolog előtt, hogy ezen információk miből eredhetnek.

4um5b65d

Hirtelen végigfutottam a marós lapkáimat, keresvén az általad linkelt jelöléseket, de nincs egyiken sem...

HJózsi

[#circling] ja, pedig 10-ből 3-szor már szokott sikerülni ... [#buck][#kacsint]
Köszi!