Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Imádlak Benneteket!
Az egyetemen egy professzor két órán át
levezette diff. egyenletekkel, hogy a nyomás
P=F/A. Ezen akkor magunkban hahotáztunk,
közben meg ilyen bonyolult a világ.
Csak lehet így is nézni, meg úgyis.
Én azt mondom: az a szaki különb a szememben,
aki egy fajta gyakorlati és eméleti keverék
tudással rendelkezik az adott szakmában.
Az is igaz, csak elmélettel semmire nem lehet
menni, és fordítva is igaz. A kettő arányát
pedig mindenki tetszőlegesen állítsa be a
az agyában a megfelelelő setup és motortuning
ablakok kipipálgatásával.:)
Szép napot kívánok Nektek!

bmejdz9nu

[#smile] Hát ezaz...  
Megyek veszek (én is) egy egyetemi jegyzetet és nyomkodom a képleteket a topikokba és mindjárt okosabbnak látszom...:)
Végül is ha nem kell megértenem és megmagyáráznom akkor ...

bmejdz9nu

http://www.tutiar.hu/media/polo/images/logo/keplet_kiskep_listazoba.jpg" border=0>

000000000

De közérthetően is lehet, ami azt jelenti:
"nincs rossz nő, csak nem ittunk eleget"

000000000

Vigyoroghatsz, a lényeg, amit H.Józsi is írt:
Ugye milyen nehéz elviselni, amikor az anyag
ban lévő 10-es szerszám visszabeszél a makacs
Varsányinak?!:)
Képzeld, mi lesz majd, amikor a 0.5 mm-es maró
beszél vissza!:) Szóval Péter kezd vérezgetni
a géped ezer sebből.:)

000000000

Lassan már egyik topic sem arról szól, amiről kellene. Részben egymás b@szogatása, részben anekdotázgatás folyik. Ez utóbbira benevezek én is. A gépelemek profunk annak idején gondosan két táblát teleírva levezette a laposszíj számításának méretezését. A végén egy ordas nagy képletet bekeretezett, felénk fordult és így szólt: Tisztelt kollégák, hát ez lenne a lapos szíj hosszának precíz számítási módszere. Plusz két tenyérnyi, mert a végeit össze kell varrni... Hát így kapcsolódik az elmélet és a gyakorlat.

Motoros

Selmeczi tanár úr mondta villanytan órán:
 A Maxvell egyenleteket coitus interruprus közben kérdezem, akkor is rögtön vágniuk kell.

bmejdz9nu

pontosan... látod ez érthető! :)

000000000

Én úgy tartom kár vitatkozni egy ilyen oldalon,ez egy hobby oldal.Engem is meghurcoltak a cm mértékegységemért.Ha valaki mint pl Laslie elmondja hogy mm be beszélünk megértem,megköszönöm de nem várom hogy még egy fél oldalon keresztül ezen lovagoljanak mások.Szerintem az elmélet és a gyakorlat egyformán fontos de az életben a gyakorlat mégis fontosabb.

000000000

Laslie, errol van-e infod, hogy ez mire valo?
En gondolok egy dologra, de engem megzavar a ketoldali lapolas + fokos koszorules...

http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/gyemant.png" TARGET=_fnew>gyemant szerszam

4um5b65d

Nana, nem én voltam aki megrótt a centiméteredért hanem Tibor45 fórumtárs, én csak helyeseltem, hogy hát ez tényleg így van. De az utána jövő elmélet kontra gyakorlat vita már nem a centidről szól azt hiszem. Ezt félreértetted. :)

4um5b65d

Sajnos nem tudom, hogy mire való, de a gyémánt elhelyezkedése és a száron levő lapolás teljesen arra utal, hogy egy egyszerű köszörűkő szabályzó gyémánt valamilyen gépi élező gépbe iééetve profilköszörűbe.  Hasonlóm van itthon,de ilyet még nem láttam. Halljuk a te ötletedet is...

4um5b65d

iééetve = illetve

000000000

BOCSÁNAT!!!,de a szelíd szavak jobban megmaradnak bennem.Eddig te segítettél nekem a legtöbbet.

000000000

Laslie.Van egy pár darab gyémánt szerszámom 6os illetve 8as szárral 20mm átmérőben .Ezt fúróba is be lehet fogni,de mindegyik üt egy kicsit.Hogyan tudnám használhatóvá tenni?