Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Egyébként ezzel a mm-errel érdemes vigyázni, mert nálam már nem egyszer fordult az elő, hogy bediktálták a méreteket.... Külső átmérő=50, belső átmérő=30 és a szélesség=3. Csak itt az volt a bibi, hogy az alátét formájú alkatrész 50-es és 30-as méretét mm-ben adták meg , a szélességet meg centiben....És ebből kértek 200db-ot....Na most ilyenkor ki a hunyó...kérdezem én... Ők 30 mm széleset szerettek volna, de csak 3-at mondtak... Ez ám a szívás....[#falbav][#guluszem1][#wow3]

4um5b65d

Na de milyen szerszámok ezek, az nem derült ki ?? :)

000000000

Most már rettentően odafigyelek erre,ne legyen kavarodás.[#wow1]

000000000

Merev, befogott koszorukorong vagora gondoltam en is. Semmire sem megyek vele, mert kezbol szoktam lehuzni a korongokat... Ezt meg nem lehet forgatni. Legalabb ingyen volt... (:

Mas:
koszorukovet szoktal, vagy morzsoltal mar?

000000000

Nem tudom mire használták őket,én csiszoltam vele üvegnyakat mert gitározok és ahhoz használtam.de egyébként kést élezni marhajó lenne mert szép finoman visz.Csak üt.

4um5b65d

Csinálj a szabályzórudadra egy olyan tárcsát ami csapágyazva van és úgy néz ki mint egy vasúti kocsi kereke. Azt felülteted a tárgyasztalra és máris használhatod forgatás nélkül is. A kerék gurul, a távolságot tartja, a gyémánt meg áll..

000000000

Tudod mivel lehet mocskosul jol kest fenni, ami kevesbe serulekeny, mint a fenoko, fenoacel?

Kiegetett keramia darabokkal.
Persze lehet egybol kest is csinalni, amit ugye a femdetektor nem mutat ki, megis kes... stb... (;

4um5b65d

Jaa, hogy akkor ez egy olyan forma mint egy kézigránát és gyémántpor van a palástjáta felhordva?

4um5b65d

És tudod hogy honnan ismered meg a gyilkos galócát legkönnyebben az erdőben?
Kés van a kezében....[#falbav][#nyes]

svejk

Az biztos..
A kollágáim mind késes porcelánbiztiken szokták az utolsó símításokat elvégezni. :)

000000000

Hat ha meg tudnak, hogy van sokkal finomabb szemcseszerkezetu anyag is... Egetes utan olyan, mintha polirozva lenne. (;

000000000

Igen,de nem csak a palástjára hanem az egész feje tömören gyémántpor rézbe öntve

4um5b65d

Patronod nincs a géphez??

000000000

Sajna nincs,és azt se tudom hogy kell használni.

4um5b65d

Akkor csinálj egy egyszerű formát. Fogsz egy tömör anyagot...például egy 30-as átmérőjüt azt 15mm hosszan leátmérőzöd 25mm-esre, majd csinálsz bele egy 19-es furatot és az egészet leszúrod kb 17mm hosszúra. Vagyis kaptál végeredménynek egy perelyt aminek van egy 2mm széles fejrésze... Fogod a vasfűrészedet és hosszában felhasítod...Így kaptál egy rugalmas persely formát. Erről már régebben volt szó valamelyik topicban, de ott is rosszul csinálták. A lényeg az, hogy keress egy vékony lemez darabkát ami pont olyan vaszag mint a fűrészlapod volt és azt tedd be a fűrészelt vágásba. Ha egy picit belóg a furatba az nem gond, csak ne sokat lógjon. Ezt az egészet berakod a tokmányba, úgy hogy mikor meghúzod a tokmányt akkor a kis lemezdarabka megszoruljon a  fűrésszel vágott résben. És ha ez kész akkor esztergáld ki a furatát akkorára, hogy pontosan belemenjen a gyémánt szerszámod. Lényges, hogy jelöld össze a tokmányt és a perselyt. Aztán kiveszed a lemezdarabkát...berakod a furatba a gyémántot és má szabályozhatod is le a szárát.