Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Az én gépem fapados,pakolgatni kell az ékszíjjat.Elektronikának nyoma sincs a motoron és a kapcsolókon kívül

4um5b65d

Az nem az igazi, ha nincs hűtőrendszer a gépen akkor csak a spray marad. Már egy felakasztott vödör is jó lehet, teli hűtőfolyadékkal és csapot rá meg egy csövet aztán a gravitáció elvégzi a dolgát. Amúgy fúróemulziónak nevezik a löttyöt ami kell ide.Az egy olajfajta amit vízben kell feloldani. 10 literhez kb 3deci kell. A legkisebb kiszerelés amit láttam az 4L-es koncentrált anyag. Persze alul kell valami tálca miben összegyülik és újra fel tudod használni. Ilyen anyagot gyárt például a MOL. Makromill néven fut. Sokkal többre mész vele mint a spray-el....

4um5b65d

Akkor el fogja bírni .... Örülj hogy ilyen a géped...így van nyomatékod bőven..

000000000

Köszi. És hol lehet kapni és hogyé adják? Esetleg benzinkútnál?[#nyes]

4um5b65d

6000 körül van a 4 liter...Én egy Opel márkakereskedésben szoktam venni..de benzinkúton is megrendelheted biztosan, csak az drágább. Van ennek az olajnak egy biostabil változata is az kb még egy ezressel drágább,de van egy előnye,hogy ha a víz párolog az olajat nem viszi magával és a gépeden ott fog állni a tiszta olaj amihez csak egy kis vizet kell hozzáfröcsölni aztán megint felhasználható lecsorgás után...

000000000

HK,azaz hálás köszönet.[#vigyor2]Amúgy sikerült leszúrni egy 20as vas anyagot egy általam köszörült leszúrókéssel.Arra jöttem rá hogy nagyon vékonynak kell lennie hogy ne legyen sok ellenállása .

4um5b65d

Lehet ám vastagabbal is csak kisebb fordulaton, nagyobb előtolással....Egyébként ha tudsz vásárolni 9SMN28K , 11SMN30+C vagy 11SMNPB37+C -s jelzésű anyagokat azok nagyon jól hagyják magukat esztergálni. Főleg az utóbbi...abban ólom is van és szinte falja a kés az anyagot, még kevés hűtéssel is...Ezeket automata acéloknak hívják...

000000000

Én egy amatőr vagyok,ez nekem mind kínaiul van.Asztalos vagyok nekem vas vas rozsdásodik vagy már rozsdás.[#wave]

4um5b65d

Hát bóóóóóótban tudják, ha ott veszed [#wave]

ywathzay

Megkérdezem mélyen tisztelt Laslie kollégát, hogy fogaskerék modulmaróval rendelkezel-e? Szükségem lenne néhány cserekerékre az esztergányomhoz.

HJózsi

MOL UNISOL , benzinkutaknál is előfordul.

HJózsi

4um5b65d

Igen vannak komplett készleteim, de nem marok fogaskereket... Egy közelben lakó volt kollégám vagy 10 éve vett egy lefejtőmaró gépet én mindig oda viszem az ilyen munkák fogazását, mert sokkal korrektebb fogaskerék készül egy ilyen gépen mint hagyományoson , modulmaróval...De segíteni tudok ügyedben.. :)

000000000

Sziasztok!

Tud http://www.expressz.hu/gepszerszam/gepek/ipari/showAdvert10169826.html" TARGET=_fnew>eme gyönygyszemről valaki valamit?

Nagyon tetszetős darab...

Üdv!

4um5b65d

Mintha Tibor45 mondott volna valamit róla...Ha jól rémlik akkor C64 géppel van megoldva a vezérlés....elég gáz :))))