Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Lapkás késről van szó .Ha a tetejéből szedek le akkor még mindig magas marad

000000000

Sajnálnám mert jó kövér vídia van bennük.

4um5b65d

Azt hittem, hogy csak 16-os késeket tudsz befogni a késtartóba és azért kell leszedned a 20-ból.... Nem gondoltam, hogy a csúcsmagasságoddal van baj....kicsit nagyobbra kellett volna venni a sülyeszthetőségét a késtartónak....Ejnye-bejnye [#vigyor2]

000000000

Ekkora anyagom volt és abból kellett gazdálkodni,meg aztán így is alu féltem hogy instabil lesz.

4um5b65d

Egyébként van még1 megoldás a problémádra, egyszerűen buktasd előrefelé a késedet egy alátét behelyezésével.Na persze csak hátúlra. Néha én is megcsináltam mikor 25x25-ös kést kellett a 24-es csúcsmagasságú gépen használni.

000000000

Próbáltam de kevés.

4um5b65d

Szerintem inkább csinálj még 1 db befogót ilyen késekhez mint, hogy minden 20-as kést le kelljen esztergálnod, vagy marnod.

000000000

Laslie,neked milyen géped van?

4um5b65d

1- 750-es Cseh TOS eszterga
2- Orosz dobrevolver eszterga
3- Cseh harántgyalu
4- Olasz Alfredo De Tomasi marógép
5- Fűrészgép

6- Konyhai turmixgép

[#wink][#nyes]

000000000

Szép kis kollekció![#ijedt][#finom]

000000000

Hahó!Ha egy 1.5 cm vastag vastárcsából szeretnék egy 8cm nagyságú kőrt kiszúrni hogyan csináljam milyen késsel?

4um5b65d

Melyikre lesz szükséged a 8 centisre vagy a külső maradékra?

000000000

PALOM. Köszönöm a képeket. Érdekes lettvolna a tömbnek a működéséről, részletes képek is.

4um5b65d

Danibá, szerintem a rozsdásabbik kar lefelé egy excenter palástú csőben végződik és kifelé tólja csak a hengeres csapot. Ha csak sima cső akkor felfelé egy picit mozogni is tud a kar,de valószínűbb, hogy egy befenekelt cső aminek középen egy kisebb furata van ahol a fő rögzitő kar le tudja szorítani az egész késtartót...De majd Palom elmondja az igazságot....

000000000

Valami hasonlóra gondolok én is, de megvárjuk a konkrétat.....