Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Végül is, nem ipari felhasználásra lesz..... simán el fogja bírni... :)

000000000

Támasztást igénylő anyagok központozására kellene .

000000000

Erősen rozsdás anyagokat valamivel kezelitek,mielőtt befogjátok a gépbe?

4um5b65d

Ha nagyon szutykos az anyag akkor drótkoronggal egy kicsit átdolgozni aztán mehet a gépre. A kés elviszi a nagyon rozsdásat is, csak a szánszerkezet nem annyira szereti azt a port...

4um5b65d

Ha rozsdás az anyag akkor nem szabad kapirgálni a késsel a felszínét, hanem lehetőleg 1 fogással lekapni a korrodált réteget,mert a gyorsacélod annyira nem csípi a rozsdát....

000000000

A szánszerkezet végett kérdeztem ,mert eddig mindig letakartam a vasat meg petróztam hogy ne poroljon.

000000000

A szürkeöntvény pora is árt a szánnak?

4um5b65d

Persze ! Én öntvényes munka után mindig nagytakarítok, és ha lehet akkor azidőre nem használok a szánszerkezeten külső olajat,csak amit az olajzógombokon be tudok juttatni a szán alá, de akkor is törlöm a kijutó olajat és mindig nyomom be a frisset.

000000000

Abból csináltam a tárcsát amihez a tokmányom rögzül .Majd megfulladtam a portól.

4um5b65d

Hát, a szegény ember vizzel főz és öntvény portól fullad....[#buck]
Ha nőgyógyászati "padot" raktál volna be a műhelyedbe, nem pedig esztergapadot akkor most másképp állnának a dolgok...[#nyes][#wink]

000000000

Értékelem humorodat,de kiegésziteném még annyival,bár lehet hogy erről csak a mi családunk híres hogy sz.. ból várat.[#worship]

4um5b65d

Legalább az építőanyag helyben készül és naponta friss anyaggal dolgozhatsz....[#vigyor2]

svejk

Köszönöm, de sajnos ez nem az a gép :)

000000000

20x20as esztergakéseket kaptam,érdeklődnék az aljából le lehet esztergálni 4 millimétert?

4um5b65d

Gyorsacél vagy lapkás kés ?  
Amúgy meg miért ne lehetne ? :))))) De ha teheted akkor inkább a tetejéből szedjél le mert stabilabb marad a késed, mivel több anyag marad a vidia alatt.[#vigyor3]