Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

35cm alutömb a helyi méhből.8as marószár a gépbe.Egy fa vonalzó a lapra csavarozva,úgy hogy átfordítva fedje egymást a két mart felület.ezt sokszori mélységállítással majdnem méretre marni.Majd fecskefark alakú késsel kiszélesíteni.Szalagfűrésszel feldarabolni.Utánna körbeoldalazni esztergán.

svejk

Na kiderült nem is hiányzik a fogaskerék csak a retesz nyíródott el valószínű.
Viszont van más gond is, ha lenne valakinek gépkönyve azt szívesen venném!
EAN-1000 (már nem a siklócsapágyas)

Rinaldo

Nagy az esélye hogy ma tudok egyet szerezni (EAN 1000), a hétvégén beszkennelem és kirakom valahova.(pl:felhasználók mappái)De ha már nem aktuális esetleg akkor....

svejk

Megköszönném!
Természetesen ha közben kapok akkor síkítok...

Rinaldo

Rinaldo

Van még EMU 250 ha esetleg érdekel valakit!

000000000

Sziasztok!Állóbábot szeretnék késziteni,a3pofára mit tegyek?Golyóscsapágyat,bronzot,esetleg sárgarezet?

4um5b65d

Ha dekorációnak szánod akkor réz is jó lesz....[#ejnye1]
Bronzot évente kell cserélni, csapágyat meg 10 évente.... A bonznál nem megy alá a lepattogó forgács, viszont a csapágynál néha bepottyan egy-egy darab. Ha nem teljesen körkörös az anyag akkor a csapágy eligazítja a felületet, igaz kissé zajos lesz a művelet.[#vigyor2]
Csináld cserélhető pofásra, aztán azt teszel be ami éppen kedvezőbb....Én amúgy a csapágyra szavazok.  
[#nyes]

sasi

Én szürkeöntvényt használnék ilyen célra.

000000000

Köszi.És milyen sebességgel lehet ezt használni?Csak lassú fordulaton?

4um5b65d

20-as átmérőt 1000-es fordulaton minden gond nélkül forgathatsz....

000000000

15mm es vastárcsábol akarom csinálni ami 200 átmérőjű, az birja?

sasi

Kenésre nekem a WD-40 vált be, messze jobb, mint a hőálló zsírok, olajok.

4um5b65d

Egy darabból akarod csinálni??? Talán könnyebb lenne ha 2 db vastagabb lemez közé tennéd a menetes hüvelyeket és egyéb rögzítő dolgokat. Azokat négyszög anyagból meg tudod csinálni... A 15-ös lemezt én kicsinek találom...Hogy fog benne elférni a sok cucc???

000000000

A tárcsa oldalára rögzíteném a 3 pofát amik 30 szor 20 as anyagból lennének.