Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Palom! Ne vedd szőrszál hasogatásnak, de
egy fémesztergályos-marós nem centiméterben
beszél, hanem mm-ben.:)

svejk

Valamelyik levelében írta hogy faipari szakember, ott meg talán a cm az alapmértékegység..

000000000

Igen a hagyományos ácsoknál, meg asztalosoknál.:)
De már egy faipari CNC-nél nem egészen ez a
szokás. Egyébként meg felőlem méterben is lehet
gondolkodni, a gondolat szabad és szárnyalhat.:)
Tudod olyan ez is mint a motor. Forog az
valahogy mindenképpen, és van akit már ennek a
látványa kielégít. Azaz igen széles határok
között lehet valamit értelmezni. Csak valahol
mégis van egy kis korrektség, szakmaiság a
dolgok mögött, talán érdemes rá törekedni,
ha lehetséges.:)

2vkx6unz

Legfeljebb kőműves, az ácsok is mm-ben gondolkodnak ;)
Egy Ács

4um5b65d

Abban igaza van minden "Tibor45-nek" :)) , hogy az adott szakmára jellemző mértékrendszert célszerű használni akár kérdezek, akár válaszolok... Sőt az esztergályos szakmát hallgatni vagy olvasni is mm-ben érdemes [#nyes]

4um5b65d

Sanyi, ha már a faiparban dolgozol akkor légyszi árulj el már valamit.... Mikor 30 évvel ezelőtt biológia órán a fa anyagot károsító élőlényeket vettük az órán akkor miért kaptam egy fülest a tanártól ?  Pedig tudtam a választ... két féle Szú létezik... A puhafa Szú és a keményfa Szú ! Tegyél már igazságot...hát nem jól mondtam??[#buck]

000000000

Tibor45! Köszönöm a figyelmeztetést,máskor figyelek erre.Mi cm be számolunk,bár mindegy szerintem ha a szám után a mértékegységet megadom.15 mm=1.5cm

000000000

Laslie, a külső maradékra.Csupán azért kérdeztem mert ilyen kis gépen nem nagyon lehet leszúrni viszont a kőrből kiszúrni talán lehet mert más az erőhatás.

000000000

Danibá !Két cső van a tömbben.Az egyik a fixálásért felelős,a másik egy henger ami elforog a fixáló körül.A külső henger egy bizonyos szakaszon excenteres.

000000000

Danibá!A képkeresőbe beírod hogy qctp és a második oldalon megtalálod a rajzot a készülék belsejéről.Én is erről másoltam a méretek némi módosításával.

bmejdz9nu

Betesszük Tibornak a képletek topikba. :)  
Egyébként az asztalosom nem rég volt nálam és előbb mond másfél centit mint 15mm-et... :)

HJózsi

Az útépítő barátom meg km-t ... [#nyes]

bmejdz9nu

Mi azért maradjunk a kettünk közötti eszmecserében a nanométerben :) Így "műszakilag sokkal okosabbnak" fogunk látszani :)

000000000

Hűha Péter a nanométerhez már erősebb szem kell.[#wow1]

4um5b65d

És be tudod fogni a külső gyűrűt a tokmányba vagy nem éri át ?