Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Na tessék.....hát ide vezet az alkoholizálás....összetéveszted az olajzót a zsírzóval....[#zavart2]

000000000

Első munkám egy gyorsváltós késtartó volt 12 betéttel.Persze alu,a marást faipari felsőmaróval csináltam,így nem kell alátétlemez ,mert azt gyűlöltem.

4um5b65d

Én nem voltam oda soha a prizmás késtartókért, mindig visszakerült a hagyományos, ezek nagyságrenddel stabilabbak...

000000000

Ilyen barkácsgéphez meg állítólag nem jó a vídia mert nagyot nyom,és tönkreteszi a gépet.

000000000

Azt én is érzem ,de ha kell általábanilyen kis gépen akkor se fogok többet 1.5mmnél

4um5b65d

Összetéveszted a váltólapkás szerszámokkal, azok tényleg jobban nyomnak, de attól még vidiát biztos, hogy lehet használni a gépen, sőt váltólapkásat is...abból is vannak éles lapkatípusok...

000000000

Hát én csak ha muszály akkor hasznélok vídiát,nehézkes köszörülni szép felülethez meg gyémátkorongon kéne lehúzni.

3k74cecek

Ezekkel a kis gépekkel nem fogsz tudni sosem nagy átmérőjű (>20 mm) acél anyagot leszúrni.
Nem elég merevek, és nincs elég tömegük hozzá.
No meg a motor sem igazán ehhez van mérve.

000000000

Rakhatnál fel valahová anyagot róla!?

000000000

Szivesen tenném,de csak hétvégén tudom megoldani ha úgy jó mert nem vagyok a számítógép szenszeje.Amúgy nem nagy ügy csak kell egy 8szor 5ös alutömb meg nagy bátorság a maráshoz mert roppant balesetveszélyes.

000000000

Laslie!Rapid leszúrókésnél az élt hogyan képzed,a sarkait hegyesre hagyod vagy picit letöröd a köszörűn?

4um5b65d

Hát azt már vagy 10 éve nem használtam leszúrásra, de műanyaghoz rádiuszt teszek rá. Jól forgácsolható acélokhoz, aluhoz,rézhez sarkosra hagyom, szivósabb acélokhoz és korrózió állókhoz pedig élletörést teszek és élszalagot hagyok a homlokélnél. De például korrodált, revés anyagokhoz pedig egy kb 150 fokos csúcsot köszörülök a homlokélre.

000000000

Köszi.Jók az ilyen segítőkész emberek mint Te is.Lenne még 1000 kérdésem .

4um5b65d

Sajnos én csak 999-re tudok válaszolni mert utána szabit veszek ki.....[#vigyor2]

000000000

A keresztszán kottyanásán lehet e állítani?