Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Ez biztosan javít a dolgon, én még nem  
próbáltam. De szerintem ez is csak a zártszelvényből úgy hegesztett kereteknél ér valamit, ahol az üreg végigmegy, tehát a csatlakozások mindenhol gérbe vannak vágva. Alu profilokból csavarozott vázaknál ez nem járható.
Gépipari igényű megmunkáláshoz szerintem nem célszerű aluvázas gépet csinálni.

3k74cecek

Jól bejött a stílusod.:) Totál mazsolának gondoltalak a kérdésed alapján. Az én stílusom meg ilyen. Nem vagyok sértődős, úgy-hogy semmi gond. Majd igyekszem több smilet használni, úgy talán nehezebb lesz félreérteni.

000000000

Sziasztok !
CNC esztergának milyen fő mototrt ajánlotok.
Egyenáramut fordulatszám szabvályzó elektronikával vagy váltoáramut freki váltoval?

Üdv : Laci

3k74cecek

Műszakilag mindkettő megfelel.
Inkább az ár és a beszerezhetőség a döntő.
Ez pedig gyanítom az egyenáramú mellett szól.
Kivéve, ha valami alkalmi eset adódik.
Egyenáramúhoz házilag is könnyű ford.szabályzót készíteni, míg a frekiváltó azért már nem ez a kategória.
Persze lehetnek más szempontok is.

Messer

http://www.expressz.hu/gepszerszam/gepek/ipari/showAdvert9626399.html" TARGET=_fnew>Szalai Gyuri szerint ez megfelelő.   Így sikerült volna. [#smile]

000000000

Köszönöm a seígtséget

000000000

Sziasztok !

Köszönöm a segitséget.

Üdv :Laci

HJózsi

bmejdz9nu

Ezt a 28Kg-os(?) motort mivel hajtjátok meg? (Vatera link)  

http://img.beta.expressz.hu/01/bb/30/d6-main.jpg" border=0>

000000000

Miből gondolod, hogy ez az öklömnyi ventillátormotor 28 kg?

3k74cecek

Miért? Mi a gond. Rá kell kötni a hálózatra.
Rajta van, hogy 50Hz-el is járhat.
Az ugyan elég érdekes, hogy egy 46W-os motor mitől 28 kg. Meg az árama alapján elég rossz a cosfi-je.

000000000

62,5% a hatásfoka. Egy ekkora indukciós (valszeg árnyékolt pólusú) motortól ez pont elég, A cosfi-t honnan látod az áramból?

000000000

Lehet, hogy beszorult a kovácssatuba, és azzal együtt mérték le a tömegét [#eplus2]