Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Megnéztem neten, bár ott nem marófeltétes volt, de ennél ne keress olajzási lehetőséget. Ez túl apró gép ahhoz.

4um5b65d

Elmész egy-két MÉH telepre és felajánlasz 5 rugót ha értesítenek egy ilyen gép behozataláról....előbb utóbb találsz egyet.

000000000

Köszönöm segitőkészséged.120as tokmánnyal adták, de vettem rá egy Tos 100ast ne lógjon akkorát.Masszívabb lett de leszúrni csak rezet,alut és vékonyfalú vascsövet lehet vele.

HJózsi

Zsírzó lesz az ... http://www.guplast.hu/letolt/zsirzo_eszkozok.pdf" TARGET=_fnew>Klikk!  
[#wave]
(nekem is van ...)

000000000

Az lehet hogy zsírzó de a hossz és keresztszánt olajozni kellene

4um5b65d

Kikérem magamnak, hogy az én 10 éve használt olajzómat csak úgy lezsírzózzad !!![#falbav][#awink]
Gondolom mindkettőre alkalmas, bár lehet hogy a furatméret dönti el, hogy mire való. Egy üveges mester most felkiáltana és azt mondaná, hogy Józsibá....hát ez egy gittelő prés !! [#buck]

4um5b65d

Mennyire vagy rutinos esztergálásban? Mert ha esetleg nem rég kezdted akkor leszúrás technikai probléma is lehet a gond....van egy két fogás amit érdemes betartani leszúráskor

000000000

Szakma szerint asztalos volnék,rengeteg fát esztergáltam .A gépem direkt fémre vettem,rapidot használok,én élezem  .Nincs rutinom a fémmel csak a logikát követve probálom megoldani a dolgokat.

HJózsi

[#nyes] az enyémből biztos kifolyna az olaj ... persze a gitt nem [#eplus2] ezért zsír van benne ..

fisrcxuk3

Nekem most ajánlottak alkatrészeket eán -hoz   ,fogaskereket is.

4um5b65d

Hát , lehet, hogy félrevisz a faipari ismereted, az ottani szerszámok azért más élgeometriával készülnek....Na persze ezt látni kell, hogy miként képzed ki a szerszámokat és tényleg csak azután lehet kijelenteni bármit is....

4um5b65d

Na akkor ebben meg is egyeztünk....merre van a söröző???? Ja hát én nem is iszom...[#awink]

000000000

Ismerősöktől van egy csomó késem vídia, rapid újak régiek egyaránt.Azokról illetve a netről néztem élszögeket,egyebet,  forgácstörőt.Szerszámélezés nem okoz gondot.

HJózsi

Jó hogy mondod, a literes csörgésmentes Borsodi még nincs kinyitva a hűtőben... Leányfalun meg majd biztos lesz ... [#pias]

4um5b65d

Próbáld meg a nagyobb előtolást.... a túl kicsi az biztos hogy rezonanciához vezet még egy sokkal nagyobb gépnél is.