Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Csak erre bukkantam en is...
Remeltem van "kollega", aki olvassa a forumot es nem rest scannelni, fenymasolni.  

Meg keveset varok, hatha. (:
Mire gepkonyvem lesz, addigra ugy is megnezek rajta mindent magamtol. Lehet nem is kellene...

000000000

nffab2gnr

Szia aszbolit!

kb 1 hónapja fenn van a nagaoka könyvtárban(hunbay) a E2N képkönyve,ha megfelel a Tiéd.

000000000

RESPECT! Koszonom, mar az enyem (is). (:

000000000

Szervusztok!Erba nevű esztergám van 550csúcstávval.Érdeklődni szeretnék hogy milyen szerkentyűvel lehet olajozni.Van rajta egy rakás olajzógomb de olajat bejuttatni még nem tudtam sehogy.A főorsó csapágyainálsem tudom a kenést hogy biztositsam.Nagyon szépen kérem segitsen valaki.Előre is köszönöm.

4um5b65d

Présolajzó néven ismerem az eszközt. A csőre teleszkóposan becsúszik az olajtestbe és ezzel egyidőben az olajtestben levő kis dugattyú pedig becsúszik a csőr belsejébe és ez hozza létre a nyomást. A csúcsa benyomja a géped olajzógombjának acélgolyóját. Én egy mezőgazdasági alkatrész boltban vettem anno... De elkészíteni sem bonyolult.....
http://kepfeltoltes.hu/080825/pr_solajz__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Köszönöm Laslie!A főorsót kell valamivel kenni?

4um5b65d

Az az igazság, hogy nem ismerem az esztergádat. Ha valami hobbi gép akkor még talán elképzelhető, hogy csak zsirban álló golyóscsapágyakat raktak bele, de a csúcstávolsága alapján már az a gyanúm, hogy minimum olajban kellene állnia a főorsó csapágyaknak....A profibbak persze olajszívattyúsak...

svejk

Sziasztok!
Képben van egy EAN 1000-es, de hiányzik belőle egy sebesség, ami legtöbbet használt a 2-es fokozaton a középső.
(gondolom fogaskerék gond)
Lehet ezekhez még alkatrészt szerezni?

000000000

Hát nem tudom,a gép tetejét levettem,csak a tengelyt láttam magát a csapágyat nem.A tokmány felől se látok semmit mert cilinderes felfogatású.

4um5b65d

Olajszint ellenőrző ablakot nem látsz a főorsó körül? A pontos típus mi a gépnek??

sasi

http://www.sasovits.hu/cnc/eszterga/hajtomu.htm" TARGET=_fnew>Nem tulságosan nehéz legyártani.

svejk

Valóban nem, csak a múltkor a haverom kölcsönkérte az osztófejes marógépemet, a másik a kemencét, a harmadik a keménységmérőt:) :) :)
Viccet félretéve, ha aktuális lesz megkereslek...

000000000

Laslie.Nem látok ilyesmit.A gép pontos neve Erba80001.Afórumon már láttam egy ilyen jellegű gépet piros szinben maróegységgel.