Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez nem is olyan rossz ötlet!nekem még nem jutott eszembe hogy pittlerfej kést használjak menetkésnek! Jó ötlet! csak kell hozzá egy spéci befogó!

Robika37

Köszörülj hozzá vidia kést, holkerrel nagyoló funkciónak megf. esztergályos könyvben benne van a képe.
Azzal tolhatod kedvedre nem ég el az éle csak minden fogásnál a kéziszánnal állj el egy picit ,hogy mindig az egyik éle vigyen akkor szépen hozza a forgácsot

Robika37

Meg KW[#eplus2]

KoLa

Hát ez menetemelkedés és forgácstörő kérdése is, hogy kell-e fogást venni kézi szánnal!
A KW-okat itt is el lehet osztani fogásokra nem muszáj egyszerre, esztergán adott ez a lehetőség:)

Robika37

Igaz-igaz, de gondolom azért lenne értelme a fésűs késnek ,hogy kivegye telibe mint a menetmetsző +tudod állítani a méretet.
Ha több fogás akkor már az egyélű kés amit úgy köszörülsz ahogy akarsz míg a fésűsnek csak a homlokfelületét tudod élezni..szerintem.

Robika37

Az adott problémára szerintem sector55 egy termelékeny megoldást keres alárendelt minőségi igénnyel, bár a tényleges db-számról nem esett szó.
Én úgy tapasztaltam "szebben" forgácsolt a kés ha csak az egyik éle vitte..

KoLa

Igen! így igaz! ezért nem jutott az eszembe 50 éve!
De egy hobbista ha felszívja magát nagyon pontos élszögű menetet tud készíteni ezzel a módszerrel és még viszi az átmérőt is!

000000000

KÖSZÖNÖM a hozzászólásokat és az ötleteket MINDENKINEK !
Jövő héten érkezik az alapanyag, majd beszámolok, hogy hogyan csinálom...

Robika37

KoLa

Kell hagyni esélyt a forgácsnak hogy szabadon kilépjen a menetből!Tudod! ha jobbról és balról is jön a forgács akkor az arany középutat választja és nem ütközik neki a menetprofil másik oldalának! tapasztalataim szerint, 2-s menetemelkedés alatt nem kell fogásvételi szöget alkalmazni!

000000000

...igen úgy, ahogy mondod !
Egyébként kb. 200 db lesz....

Robika37

OK legyen neked ,de kérdezzük meg Laslie-t Ő hogy csinálja.
Én a CNC -n a cégnél váltakozó fogásvételt állítottam be mindig szépen hozta jobbról balról a forgácsot, ha merőlegesen vette igaz,hogy középen jött a forgács,de olyan ronda "nyírt" formája volt mindig....Üdv: Robi

KoLa

Az M20 70mm most látom csak! késsel kell vágni! az átmérőt vedd alá 0.5mm-l legalább. úgyis felnyomja!

KoLa

[#eljen]OK nem voltam visszaolvasva eléggé!:)))

4um5b65d

És milyen anyagot rendeltél hozzá ?

- anyagminőség ?
- húzott / hengerelt ?
- nagyobb a nyersanyag 20-nál ?