Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Azt hallottam, hogy a fél karodat is odaadnád egy TOS-ért ???
Már arra gyakorolsz ?
[#vigyor3]

000000000

A 005-ös oldalon(T005 B kép) a csapágyfészek esztergálásnál láttam.....DE AZ ÉN SZEMEM nem jó, mert hiszen a pofa "fogja" a házat.....nincs bemarás. Sorry !

És köszi az infókat !

Még egy kérdés:
E1N gépem van és tényleg nagyon hobby szintű amit erről a szép szakmáról tudok. A kérdés, hogy kell-e váltólapkában gondolkodni ekkora gépnél, vagy mindent meg lehet oldani megfelelően köszörült gyorsacél késekkel ?

Bocs, ha ez túl naiv és bugyuta kérdés....

ÉS ITT RAGADNÁM MEG AZ ALKALMAT, HOGY MEGKÖSZÖNJEM NEKED - A TÖBBI FÓRUMOZÓ NEVÉBEN IS(!) - AZ ÖNZETLEN SEGÍTSÉGEDET ! Köszönjük a tippeket, a beszédes  - képekkel illusztrált - hozzászólásokat  és azt a "tudást" amit szakmai féltékenység nélkül tovább adsz nekünk !!!

000000000

Köszönöm !  
A gomb már megvan - a korong - de kabát(maga a gép)  még nincs. Van ugyan egy két korongos (400 V 1 kW) gépem, de az 2800-at forog, és az biztosan sok.

sasi

A gyorsítás, lassítás tág határok között programozható, ezen kívül a DC fékezés is jól paraméterezhető (0,0-60 sec), csupán arra kell figyelni, hogy normál használat során a nagy főorsó fordulaton ne akarjam 1 másodpercen belül megállítani, főként hátramenetnél, mert letekeredhet a tokmánytárcsa.  

A végállás kapcsolók sajnos csak 1,5 mm úthosszúak, ez nem optimális, de ilyen volt kéznél. Ezen a sebességen még éppen meg áll.
Esetleg ha a visszafutási sebességet növelném, vagy kapcsolót kell cserélni, vagy az ütköző csavar végére egy gumibetétet kell raknom, de a havi egy-két menet miatt nem gondolom, hogy piszkálnom kellene…

4um5b65d

Régen is tudtak esztergálni váltólapka nélkül, tehát nem okvetlen szükséges ebbe az irányba elmenned.
A gyorsacél kés mindenképp kell, viszont önmagában nem elég.
Forrasztott lapkás késekre azért szükség van.
Váltó lapkással szebb dolgokat lehet csinálni, késélezési tudás nélkül is.
Ha a hagyományos késekre állsz rá akkor meg kell tanulnod jól köszörülni. Sok sok gyakorlással...

designr

Ötletes megoldás,megkönnyíti a munkáthttp://www.youtube.com/watch?v=tn7A9PqNftY&NR=1&feature=fvwp" TARGET=_fnew>célszerszám

PSoft

Régebben az E1N-emre csináltam egyenáramú féket.
Opcióként ki-be lehetett kapcsolni,egy kapcsolóval.

Úgy fogott,mint a satu.
Aztán lükvercnél rájöttem,hogy nem is olyan jó dolog,mikor az ágyon koppanik a 125-ös tokmány tárcsástul.:((

Magát a fékpanelt nem vettem ki,csak a kapcsolót "hatástalanítottam".:)

sasi

[#smile]

sasi

Mikor elsőször játszottam a frekiváltó fékező képességeivel, nekem is letekeredett a tokmány, ettől aztán okosodtam.
De ötletet is adott, a dögnehéz padlásajtómat egy hajtóműves motor mozgatja, és a nyári melegek idején, mikor a hajtómű olaj felmelegszik, visszahajt, ezért mindig ki kellett akasztani. Mágnes fékben gondolkodtam, aztán eszembe jutott, hogy 24 V DC az aszinkronmotort biztosan megfogja, úgy lett. Azóta a nejem nem rekedt a padláson…

5kfiyrw95

Találtam egy E1N-t frekiváltóval a yutuben akit érdekelhttp://www.youtube.com/watch?v=__RuzOStlqY" TARGET=_fnew>kart e1n

mxjj54gxi

Hogyhogy letekeredhet?
Ahogy látom neked is rajta van a szorítóbilincs a tokmányanyán, azzal együtt is le tud tekeredni?
Nekünk nincs ehhez a géphez frekiváltónk, a hálózatot kapcsolgatjuk rajta, rendszeresen rákontrázunk minden gond nélkül.
Ott nincs fél másodperc sem az irányváltás....

Farkas Ádám

Hol lehet kapni MO-n új normál késtartót?  
Minél kisebbet... 8-10-12es késhez (olcsón:-)

Ilyesmit:
http://n1.vatera.hu/photos/67/e6/7d65_2_300.jpg" border=0>

ebalint

De a lehetőség a kezedben van. [#wave]

3rymb5s35

Szerintem a vaterán "késtartó" néven nézz körül.
Esetleg  kupecokat kellene megkérdezni.  
Sólyom Roland Pest megyében van. A vaterán http://www.vatera.hu/muszaki_cikk_elektronika/ipari_gep_berendezes/szerszam_szerszamgep/modul_maro_0_5_2_modulig_darabja_2_500_ft_1460453282.html" TARGET=_fnew>is megtalálod.

Farkas Ádám

Néztem a vaterán de ott csak használt van és nekem több darab egyforma kellene. De nem érdekes az imént megrendeltem külföldön :(