Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Ez a Windows Live-nak valami bejelentkezős oldala. Tessék normális helyről linkelni!

D.Laci

Nem mondanám esélytelenek az 1db Pittler késsel való menet vágást. Én egy Tos 80-as kis gépen vágtam így menetet, Nyílván nem egy fogásból kel elkészíteni a menetet. Pl. 32x1.5 –es menetet 800ford/min fordulaton 2-3 fogásból gyönyörűen (szinte köszörült a felület.) lehet elkészíteni.

D.Laci

Mach3 -mal menetvágáshoz min. P4 1.7-1.8Ghz 512Mb Ram a minimum amivel probálkoz.
General Logic Configuration-ban a Debouance Interval és az Index Debouance értékét állisd 0-ra.

Miki2

A gép megfelelő.
A két értéket átállítom, kipróbálom.
Késöbb beszámolok az eredményről.

Köszönöm.

lari

"Debouance Interval és az Index Debouance"
Ez mit is jelent pontosan?
Nekem nem 0-ra van állítva de múködik minden tökéletesen....

svejk

Tehát mégsem szeretnéd megmutatni a jelformáló elektronikádat.
Nekem nem fontos csak ez miatt újabb felesleges 6 hozzászólással növeltük a fórumot :(

Miki2

Megpróbálom feltenni a fórum szerverére, de valamiért nem tudok belépni.
Pici türelmedet kérném

Köszönöm

Miki2

Remélem ez már látható lesz:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Homovics_Miklos/Optocsatolo.jpg" border=0>

s7manbs8

De jó kis áramkör.

xfg6v697j

Et az áramkör teljesen OK.
De azért a 100nF-ot próbáld ki az opto tranzisztorával párhuzamosan.
Szerintem jó eséllyel segíthet a plussz impulzusok kiszűrésében.

KoLa

Én is a DLaci-tól tudom hogy - mert nekem is volt ilyen problémám , mint a Mikinek, hogy nem mérte rendesen a fordulatszámot! - ez a beállítás az optokapu jeleinek a figyelését állítja be mikrosekundumban megadva, vagyis ki lehet vele jelölni egy intervallumot amiben keresi az index jelet bizonyos számú mikrosekundumonként, vagy valami ilyesmi!
A lényeg az hogy az index debouance-t levettem 10 - re és jó lett

KoLa

Melyik ez a nyomógomb amiből ezt meg lehet csinálni? Lécci!

KoLa

DLaci! ez a nullás értékre állítás mennyire fogyasztja a gépet?

s7manbs8

A 100pF-os kondenzátor helyébe lehet tenni olyan nagyot, amennyit a maximális fordulatszámnál elbír ezt lehet számolni is, ha tudjuk, mekkora a maximális frekvencia és arra rászámolnunk valamennyit, akkor leszűrődik, amennyit csak lehet.

000000000

Hogyan számoljuk?