Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Hűha, nem semmi amit mondasz....
Nem fordulhat elő hogy valamelyik szánodnak domború az alja és nemes egyszerűséggel csak billeg az egész ? Tegyél a hossz szánod jobb oldalára egy indikátor órát, a tapintó csúcsát pedig engedd le a hossz prizmára.
Az orsók kotyogása nem befolyásolhatja azt, hogy a kés csúcsmagasság alá megy.

wcsxp0uxa

De bizony billeg .1-.3mm -t mindegyik minyima.
Megszorítani nem lehet mert akkor csak izomból lehet csak tekerni (a léptecs nem bírja ,de még bennem van a régi kézihajtányos élményeim is). Az hogy ez mennyi  a kés élénél ,nem mértem még.
Egyébként még  "remegés" elhárítására jut eszembe. A késnek max 10mm-t lehet kilógni a késtartóból ,utána bizony rezonál .

8uup9xs82

isvarga igazat mond. Sajnos billen. Lehető legrövidebb kilógást a késnek. A szánok feszitőcsavarjaival elég jól kivehető a kotty, de a feluletek nagyvonalu megmunkálása miatt ilyenkor megszorul. Sokan vizpapirozzák tükörlapon a szánok hézagoló betéteit külföldi fórumokon, mivel azok is gyakran a végeken sorjásak.

8uup9xs82

Ja visszatérve a szorulásra. A késszán valami egészen buta módon van megoldva. A kézikeréken keresztül egy anya feszíti meg az orsót két 45 fokos feluleten, a nóniusz pedig annyira hebehurgyán van legyártva, hogy meg meg akad tekerésnél. Ehhez gyátottam egy, az eredetivel azonos fizikai méretű csapágyházat, és egy ferde hatásvonalu csapággyal feszítettem meg az orsót. Na igy már jó :)

Igen, valóban sok a szivás egy ilyen pici esztergának kinéző tárggyal, ezt nem vitatom.

8uup9xs82

Nézd csak, találtam neked megbízható csapágyforrást. Én már tőlük rendeltem többször is. http://www.littlemachineshop.com/products/product_view.php?ProductID=2822&category=" TARGET=_fnew>LittleMachineShop

wcsxp0uxa

Hogy mondjak valami jót is a kicsimről , a motorja minden képzeletet felülmúló .
Úgy járok az ékszíj boltba ,mint indián a patikába ,egy-egy nem sikerült leszúrás után.(1.5kw-nál járok)

s7manbs8

Eszterga "makett" is lehetne a neve. Jó, nem bántani akarom, nekem még ilyen sincs, pedig néha jó lett volna. Viszont a saját méretével arányos munkát tud ez végezni, csak tisztában kell vele lenni, mennyi nála a veszélytelen mérték. :)

8uup9xs82

Nos, a motoron lévő járókerék http://littlemachineshop.com/products/product_view.php?ProductID=1205&category=5" TARGET=_fnew>EZ A rossz! annyira ferdén volt megfúrva, hogy járt mint az ökörhugyozás. Nagy fordulaton rázta a gépet mint a floki a lábtörlőt. Futterben kapott uj furatot, bronz közepet és máris mindenki boldog:)  
Tudtam, hogy ha 10 darabot rendelek, mind ilyen sánta lesz.

s7manbs8

Azt melyik országba csinálták, hogy ilyen gyenge lett a minősége ? Olvastam valami Lengyel tapasztalatot a most kötött piszkos jó bizniszünkről, hogy ők hogy jártak azonos ügyféllel, hát elgondolkodtató... :)

8uup9xs82

Tudvalevőleg minden, amit NEM kínában gyártanak az hamisitvány:) Tehát ez is kínai, mint minden 7x10-12-14 méretű gép. Erre nem Taig, nem Micromill, nem Grizzly, nem Sieg, nem Einhell, nem Jet, hanem éppen ERBA cimke jutott:)

Csak a festékben és pár apró, de minimális difi van köztük. A "nagyobb" márkák gépei is onnan jnnek, csak komolyabb a minőségellenőrzés. Ők már bohóckodnak vele egy sort, és nem a vásárlóra bízzák a megoldást. Ez indokolja egyedül az árdifferenciát

279nwbpsa

Ha ebből lehet esztergát csinálni,akkor bármelyik másik típusból is.
(remélem a képet nem szúrtam el)http://kepfeltoltes.hu/110704/DSC00087_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

4um5b65d

De elszúrtad !
Tiszta rozsda a kép. :)

279nwbpsa

Jól van na!még csak egy-két alkalommal tettem fel képet... :)
Ez egy fokkal már jobb lesz talán...http://kepfeltoltes.hu/110704/538034144K_p003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

279nwbpsa

Azért 2015 május 40-ig meg van az elfoglaltságom ezzel a masinával,azt hiszem...[#nyes]

s7manbs8

Na, de erre szokták azt írni, hogy felújított gép eladó nem ? Csak ez tényleg fel lesz, ezt tudjuk legalább. :)