Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Üdv Kola!
Még egyenlőre nincs frekvenciaváltóm, majd ezek után! De sikerült a bekötésem![#nevetes1] Az indítókondim időzítője csinálta a balhét! Köszönet mindenért![#worship]

KoLa

OK! akkor még a PWM is pihen egy kicsit, ha aktuális lesz akkor a Magi Istvántól tudsz beszerezni hozzá elektronikát leírás http://www.hobbycnc.hu/Magyar.html" TARGET=_fnew>itt

KoLa

Az E1 bővítő kártyát keresd bal oldalt

knifemaster

Befogtam egy 8 mm-es illesztőszeget a tokmányba és azt óráztam..

knifemaster

Az illesztőszeg vége a tokmányból kb 30 mm-re lett kilógatva az óra tapintója kb 25 mm-re volt a tokmánypofáktól....:)

KoLa

Félreértettem mivel azt írtad hogy a tokmányt óráztad! így már mindjárt más[#eljen]

knifemaster

Értem,én meg azt gondoltam ha így írom,akkor is egyre gondolunk ...ennyi :)

3k74cecek

Igen, félreérthető volt a megfogalmazás ezért kérdeztem rá. Viszont figyelj arra is amit Laslie írt a #13955-ben, ha fontos a pontos futás.

3k74cecek

Mivel kissé leálltam a gépem használatával, így a fórum is mellőzve lett. Most már viszont muszáj lesz bekapcsolni, hogy megolajozzam, mert lassan rozsdásak lesznek a sinek [#wave]

s7manbs8

Szia Kola !

A cnc-s esztergádon tudnál csinálni egy olyat, hogy 20 mm-es kazánlemezből kb. 130mm átmérőjű lapot kiesztergálni úgy, hogy a felületébe egy gömb felületet kellene esztergálni kb. 1.5mm  mélységgel,valami kóddal programozva persze, ami körív ciken megy befele a központ fele ?

s7manbs8

Vagy lehet aluból is jó lenne, csak az nem tudom milyen drága lehet. Meg persze anyagnak is lenni kellene ott kéznél.

KoLa

Mindíg is szerettem az ilyen feladatokat!
Remélem nem gitárhoz kell:)))
Küldj egy méretezett rajzot!

s7manbs8

A gitárhoz is kellene valami, pickup-höz tekercsanyag 0.15 mm-es vagy milyen kellene ahhoz, meg alnico mágnesre lennék még kíváncsi, most csak ilyen hangja lett,majd nemsoká mutatom, de ezek nem esztergálás témák. Túl kevés menetet tekertem bele, így nagyon áles lett hangja tisztán, de egy kondival párhuzamosan elértem egyfajta hangot, ami annyira nem szörnyű azért. A Youtube-ra felnyomom nemsoká. Majd még a Keri üvegét kéne elkuncsorognom... :)

Akkor elvileg tudnál csinálni ? Most még egy módszert kipróbálok, de lehet a vasanyagos egyszerűbb lenne, köszi a választ, megrajzolom, aztán jelentkezek, nem 5 perc múlva mert van más dolgaim most.

KoLa

Ok csak nyugodtan rajzold meg , úgysem fogok most egyből nekiugrani, előbb anyag kell hozzá, utána már könnyű!

s7manbs8

De már holnap azért használni akarnám, küldök érte magánrepülőt is, azon ne múljon. :)