Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Tényleg, ha már itt vagyunk, teszem azt egy hengerből kiindulva a kódot melyik program tudja megírni, a Mach3-ban van ilyen varázsló ?

s7manbs8

Érdekes ebben nem látom a Mahc3-mat emlegetni:

http://kvt99.lib.uni-miskolc.hu:8080/servlet/eleMEK.server.fs.DocReader?id=178&file=de_1457.pdf" TARGET=_fnew>Egyetemi cucc

keri

Ha az ívre gondolsz, van ilyen Gkód, amit kezel a Mach.

3k74cecek

Nem tudom. Én nem szoktam használni a varázslót, nem ismerem a készletet. Mivel egy sima kőríven kell a kést mozgatni, így nem lehet nagy probléma.
A MACH-ban van körív utasítás, csak a koordinátákat kell jól megadni.

000000000

A fő dolgokat sejtem, mert forgácsolni tanultam 20 éve, igaz csak szakközepes szinten és nem is dolgoztam a szakmában. Most meg már megkopott az a pici tudás is. A gép első főorsó csapágya sikló, a hátsó görgős és egy támcsapágy. Ami még talán hiba, hogy úgy látom a késtartó nem tökéletesen fekszik a helyén és az okozhat remegést.

Robika37

Üdv !
Elsőre készítsd el a hűtést bármi megteszi . infúzió, golyóscsap ejtővezetékkel, autó ablakmosó (főleg a lapátos kivitel pl. lada).Köszörülj megfelelő kést (sokadszorra [#idiota] ) Tapasztald ki a technológiát, előtolás fordulatszám anyagminőség összefüggésében.A siklócsapágy szerintem a leszúrásnál előny mert nincs a gördülőelemek frekvenciája mint vibráció keltés. Amíg ezeket nem próbáltad ne állíts azon a gépen semmit, hidd el tudja az a dolgát....
Robika

000000000

Nagyon én sem vagyok otthon a forgácsolásban, csak ami tapasztalatot összeszedtem, azokat írtam le.
Ha tökéletes futást akarnak, ha jól tudom, még ma is siklócsapágyat alkalmaznak.
Biztosan lehet az oka a késtartó hibája is.
Lényegében bármi, ami a szerszám, vagy anyag és ágyazat közötti kapcsolatot rontja.

000000000

CBN lapka néven keresd, a Google a barátod!

Béni

Nem bírtam tovább nézni a vergődést. [#vigyor2]
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Mach3/Gcode/gombszelet.tap" TARGET=_fnew>Itt egy példaprogram.

Robika37

Én sem bírom , lefuttattad ezt valahol?
Sztem az elején írtál egy csomó G funkciót az M-ek helyett...Szerintem...Csak pontosan szépen...Ha hibásan írsz , írunk aki csak tanulja összezavarodik, aki sejti az bosszankodik, aki meg szokta az beleköt...
Tisztelettel: Robika

keri

Találtam, de hiába Google a barátom, meg még a medvesajt is, ha a szerszámboltoknál nem nagyon találni ilyen tételt. A mocskok a többi lapka közé dugják el, és a számsorból kéne kiderülnie.

Szerencsére a http://www.fairtool.hu/hu/katalog" TARGET=_fnew>Fairtoolnak van szép új csilivili katalógusa és ott fotó alapján megtaláltam, meg ha valakit érdekel, akkor a katalógusban a lapkák paramétereihez van magyarázat is.

Béni

[#eplus2][#eljen]
Természetesen ki van próbálva.
A Mach3 Turn átmérő mód (Diameter) az amiben működik. Az állandó vágósebesség alkalmazásához is megfelelő konfig kell, de ezt tudja, aki szokta ...  
[#eplus2][#eplus2]
Mivel én nem vagyok gyakorló Mach-os, elárulná nekem valaki, mikor van értelme esztergáláskor a Radius mód használatának? (Sehogy sem tudok rájönni.)

KoLa

Ez a rádiusz az adott 3 pontból szerkesztve az AutoCad szerint 1509.63 mm ilyen kell?

KoLa

Sohasem használom, csak az átmérő módot!
Viszont egy sarok rádiuszos lekerekítése inkrementális IJ módban már majdnem az!Ezt így könnyebb programozni!

Béni

Igen, az IJK mód variálásának van értelme, ehhez van is kód (G90.1 ill. G91.1). Az átmérő mód programból történő kikényszerítéséhez nem találtam infót.