Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Csak ezzel tudok rajzolni!

s7manbs8

Nem volt ott faragás, az pont olyan lett, amilyent mondtam. A kuka még nincs tele, van benne hely. :) Hamarabb dobom ki a gitárt,mint az alkatrészt, amit csináltál.

Béni

Igen, de más vezérlőkre. Mach csak véletlen mellékvágány.

Béni

Tudtommal csak ez a mód van a változók elnevezésére. Más vezérlők (ipari) esetén sem találkoztam még tetszőleges elnevezési lehetőségekkel. A Heidenhain Q+számokat használ, a régi Sinumerik R+számok például.

Béni

Ha pontosan, egyértelműen megfogalmazod, nem lesz akadálya. Valami ügyes skicc is jól jönne a magyarázat mellé.

Béni

Ha biztosan nem akarod elrontani, ez a pontos méret (némi közelítéssel): 1,6514559792388139178852253801042  [#eplus2][#eplus2][#eplus2]
(1280-négyzetgyök(1634175))

keri

Köszönöm!

Golyós orsót, szeretnék esztergálni.
A katalógus és vbodi ajánlása szerint arra a CBN lapka alkalmas :)

De még versenyben van a szupport köszörű építése is a lehetséges megoldásoknál.

svejk

Ha csak egyedi darab, akkor nagyold le kézből felx-el. A magátmérő alatt 2 mm-rel már viszi a normál kés is.
Vagy várd ki a találkozót oda biztos hoz valaki.
Egyet ne vegyél mert el lehet cseszni könnyen.
0,2-es fogásnál ne vegyél nagyobbat, legalább is ami nekem van 0,4-nél pattant ki.  
De Te pesti vagy ugorj el a Kőbánya Bazárba, ott tuti fogsz kapni 5-10-et egy bolti áráért.

s7manbs8

Egyébként meg annyi, hogy nyugodtan írjunk bele neveket, pl. #FOGÁS, #ÁTMÉRŐ, stb. majd egy kis pirinyó programmal, ami kigyűjti, az ilyeneket, és felsorszámozza ezt átfordítjuk számokká, és azt etetjük meg az programokkal.

Béni

A gyakorlatban én azt alkalmazom, hogy a gyakori változók mindig ugyanazt a számot kapják. Ezeket fejből tudom. Ha viszont komolyabb számítások is vannak a programban, azt előtte papíron letisztázom és így dokumentálva van.
Mivel az ipari vezérlőkön nem szövegállománykén készül az alkatrészprogram, nem lehet akármit beleírkálni, ezért nekem ez a számosdi a megszokott és egyszerű.

000000000

Én gyémánttárcsán köszörülöm a CBN lapkát.

s7manbs8

Nagyon sok gyakorlattal a PI első 500 számjegyét is meg lehet tanulni, de lehet nem ez a legfontosabb dolog az ember életébe. :) Persze minden szakmában van, ami úgyis rögzül rutinból.

279nwbpsa

És a tárcsa nem amortizálódik le túl hamar?
Vagy csak ritkán kerül sor ilyesféle köszörülésre és annyit meg bír a gyémánttárcsa?
Nekem is lenne 2db kipattant CBN lapka,de csak egy gyémánttárcsám van és nem akarom idő előtt tönkretenni,ezért aztán ki sem próbáltam a lapka köszörülését.

Béni

A Pi-t max. 8 jegyig érdemes megtanulni mert mindig kéznél van http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Vegyes/super_pi_mod-1.5.zip" TARGET=_fnew>ez a kis progi, amivel elég sok jegyig lehet kiszámoltatni. (Mellesleg sebességtesztnek is használatos.)[#circling]

000000000

Piacon lehet venni ruszki tárcsákat 3-4 ezer Ft-ért.