Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Kösz a segítséget.

s7manbs8

A Machban nem lehet változó neveknek nevet adni  ? Így elég követni a számokat.

KoLa

Béni feladtad a labdát!Most aztán programozhatsz!
Olyan fúróciklus lenne jó, makróban, ahol én adnám meg hogy az elért mélységnél csak megálljon az előtolás egy programozható időre ( msec )vagy kivegye Z0-ra és aztán rögtön vissza A befúrt pontig.
Semmi százalékos csökkenés nem kell automatikusan! mivel majd én tudom mikor meddig akarok fúrni, és hogy mikor fogyik el a fúró menete! és utána már minden lépés után ki kell kapni ha nem akarjuk hogy beszoruljon a forgács, mivel a fúrószár lezárja a furatot!
Szóval, Érted! ez az univerzális fúróciklus lenne! amit tudok manualba, beprogramoznám és kész, lehet malmozni:)))

KoLa

Az titkos![#nevetes1]

s7manbs8

Nem is jöttem még rá, pedig gondolkodtam is rajta. :)

KoLa

Ha létrejön érdemben ez a munka, majd megörökítem a lényeget, és YouTube-ra feltöltöm!

s7manbs8

Mikor lehetne megcsinálni ?

KoLa

Hát! ha küldesz egy rajzot Email-ben tűrésezve az átmérőre és a korong vastagságára , valamint, pontos rádiuszt kérek!akkor hamarosan!

s7manbs8

Tűrés semmi a külső átmérőre, a rádiusz 1280mm, az pedig a G03-ból adódik ott nincs is mit mérni, ha az anyag vastagsága sem 20mm, hanem 22 vagy 18 az se számít. Ezért nem is kell rajz. Találtál már anyagot is ?

KoLa

Még nem kerestem! de így hogy már tudom mi kell! majd holnap!

s7manbs8

Köszönöm, nem zargatni akarlak, csak most épp irkálok itt  a gépen, azért a sűrű írásom. Holnap nem sabbath van ...még nem, hirtelen azt se tudtam milyen nap van :)

KoLa

Ezek a pontos méretek szerkesztve!EZ KELL?

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/ideiglenes%20k%e9pek/Elektron.jpg" border=0>

s7manbs8

Igen, ez jó. Miattam azért ne bagolykodjál. :)

s7manbs8

Jó nagyágyút vetettél be. :)

KoLa

Nem bagolykodom! csak nem szeretek a kukába dolgozni! ez most már komoly.
Egyszer már 'befaragtam' Veled,a gitár alkatrésszekkel amiről kiderült hogy nem is olyan kell! ezért próbálom kicsikarni 'belőled', hogy pontosan mi is kell!