Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Béni

Még egy megjegyzést engedj meg!

A G pont jó helyen van![#wink][#nyes][#wink][#nyes]

KoLa

Ez alapbeállításként működik a Mach3-n , General config IJ mode, itt kell kipipálni, vagy absolute vagy inkrementális az ívek megadása.

Robika37

Engedje meg aki szokta[#vigyor1][#ravasz1]

KoLa

Béni ! én ezeket a kettős keresztes sorokat nem értem! hiszen minden féle mozgást le tudok írni G0, G1, G2, G3, stb. kódokkal!
Magyarázd el!

s7manbs8

Na mindjárt megnézem mit is mondasz. Olyasmi lesz az, mert a fókusza meg enne a fele, azaz 750mm kb, de  most ezt mennyire számoltad 1.4mm mélység és 130mm-es átmérőre ? Ellenőrzöm, mert elvileg az nekem 640mm fókuszra jött ki, és annak duplája 1280mm rádiusz ...

Robika37

Mit szeretnél esztergálni vele?
http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/szerszam_szerszamgep/elbor_bornitridek_10mm_13mm_1441341983.html" TARGET=_fnew>Őnála esetleg találsz elfogadható ároncsak lehet,hogy kicsit nagyok a gépedhez (nézd meg a többi cuccát is)

KoLa

Igen három pontból szerkesztettem kört , 130mm egyenes a közepén 1.4mm kiálló résszel!

s7manbs8

Illetve mélységmérés szerint 1.4 mm-t mértem de érdekes a fókusznak meg mintha em oda esett volna, de még a tükör csak vizesen fókuszál, így lehet amiatt nem tudtam pontosan megmérni a fókuszt és azért lett az csak 640mm és ahhoz meg 1.6 mm  tartozna de ez a 1.4 lesz a jó de mindjárt összerakom megint a fókuszálást meg a mélységet ellenőrzöm megint.

Béni

Igen, de ha programon belül akarod váltogatni, illetve olyan programot írni, ami az alapbeállítástól függetlenül működőképes, akkor a már említett kódokkal kikényszeríthető.

KoLa

Ez nekem magos! és balesetveszélyes!
A Mach3 nem arról híres hogy büntetlenül felülírhatjuk az alapbeállításokat! mint anno a fúróciklus emlékszel?

Béni

#1 - egy változó. Nagyon hasznosan lehet alkalmazni olyan programoknál, ahol több hasonló kontúrú alkatrészt kell megmunkálni és nem akarsz mindegyikhez külön programot írni. Képleteket alkalmazva nem kell manuálisan számítgatni pl. metszéspontokat. Ha módosítod a bemenő paramétereket, a (jól megírt) program számol helyetted.
 http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Mach3/Gcode/ajtodisz.tap" TARGET=_fnew>Egy példa változók alkalmazására maróra

Béni

Ott az volt a baj, hogy a VBSript futott és nem volt Stop figyelés.
Nem sokból tart átalakítani wizard-ra, ha érdekel megcsinálom.
Az IJK mód variálása nem okoz bajt, legföljebb nem fut majd a progi.

s7manbs8

Köszi, hogy megnézted, ellenőriztem még egyszer több helyen, a mélység nem volt jó, a fókusznak 640-nek kell lenni azaz sugár ennek duplája 1280 kb. , a mélységet 1.65 mm-re állítsd már be, úgy mennyi jön ki ? Annyinak kell lenni a mélységnek 1.65mm-nek.

s7manbs8

Az anyagot hogy tudod megfogni, mikor 130-ra kel levenne az átmérőt ?

s7manbs8

Te amúgy ilyen kódokat irkálsz amúgy is ugye ? Adatlapodon legalábbis ilyesmi van.