Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Szevasztok!  
Régóta olvasom a fórumokat, sok hasznos dolgot találtam. A "béna vagyok"-ban javasolta Danibá, hogy ide forduljak...
Szóval:
Mire jó a TPKR 1603 jelű lapka?
Nem bevonatos, háromszögletű, forgácstörő van kiképezve rajta. A képét nem sikerült bemásolnom.
Köszönettel:  
Lajos  

000000000

Milyen széles a leszűrókés?
És adod neki az előtolást rendesen?

000000000

Még a leszúrásról.
Szúrtam már le olyan gépen, hogy a tormányt szemmel láthatóan emelgette. Siklócsapágynál a remegés nem biztos, hogy a nagy csapágyhézag miatt van.

s7manbs8

Heló !

Sikerült már az esztergádon valamit előállítani ? Azt írtad, hogy csapágyat már cseréltél.

000000000

Már ki is cseréltem őket.
Egészen használható lett.
A burkolatot nem tettem fel, így az a kevéske elektronika, csak úgy a levegőben lett összedugdosva, hogy ki tudjam próbálni.
Így, szó szerint rázós egy kicsit.
Voltak egyéb elfoglaltságaim is, most nem sokat tudtam vele bénázni.
A burkolatot nem is teszem fel, mert lesz egy kis átalakítás.
Még a héten veszek pár léptető motort az egyik fórumtárstól. És aztán, majd látom.
Vagy fal, vagy járda.
Ha állva marad, akkor fal. Ha ledől, járda.

3k74cecek

Szia !
Más irányú elfoglaltságom miatt nem jutott idő a CNC témára. Most már viszont újra kell foglalkoznom evvel is, mert lassan megrozsdásodnak a gépem szánjai. Már több mint egy éve be sem kapcsoltam. Egyébként köszönöm kérdésed, jól vagyok. Remélem a márciusi talira el tudok menni. Akkor majd kitárgyalhatjuk az elmúlt másfél évet[#dumcsi]

000000000

OK! Én ott leszek.

Béni

A lapka lehet akár maró, akár eszterga lapka. A marólapkák általában használhatóak esztergálásra (ha az élgeometria megfelelő), fordítva ritkán.
Kép vagy lapkaminőség nélkül többet nem igazán lehet róla mondani.

VighLajos

Szia Béni!
Kösz a választ.
Üdv:
Lajos

000000000

A Google maró lapkának írja.

http://img-europe.electrocomponents.com/images/R6918459-01.jpg" border=0>

000000000

http://dkgwnc2vqw698.cloudfront.net/Monotaro3/pi/full/mono05402004-1.jpg" border=0>

VighLajos

Nem így néz ki.
Elküldtem emailban a képét.
Üdv:
Lajos

Béni

A forgácstörő esztergalapkára utal. Viszont akkor rádiusznak illenék a sarkokon lenni. A tűrésjel (K) ennél az alaknál a marólapkáknál gyakoribb. Számomra még mindig kétesélyes, de esztergálásra nyugodtan használhatod (közepes nagyolás).

KoLa

Szia Pabló!
Gondolom azért a PWM ki van pipálva!és a special functions-ban pipálj ki mindent és próbálj egy jó beállítást találni a Closed Loop Spindle Control P.I,D mezőibe!!!
Bár én már nem használom a Mach-ot PWM-s fordulatszám szabályzásra mert ingadozik!
Helyette az előre beprogramozott digitális frekvenciákat használom sebességváltásra!
Így nem ingadozik a fordulatszám semennyit!ez fontos a menetvágáshoz is !

Béni

Itt a lapka képe:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Pict/TPKR1603PDR.jpg" border=0>