Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Én azt hittem ezek nagyobbak, az egyik képen megláttam egy kézfejet, most látom milyen picike valamik ezek.

000000000

Most nézegettem megint a legújabban feltett könyveket.
Ebben van szó az excenterekről is: Esztergalas_WBartsch.pdf

Sanyi Bá

Igen ezek műszerész esztergák,tehát kisebb  
munkákhoz jó, de nekem jó lenne,ha megbízható
szállító az UNI-MAX.

keri

Van külön állítható 4 pofás tokmány, direkt erre a célra.

s7manbs8

Persze, pici dolgokra jó is az biztos, mit fog csinálni a gép, ha megérkezik, valami modellt ?

000000000

Lehet.
Ennyire nem vagyok naprakész.

keri

Én is ugyan ezt rendeltem, még nem jött meg.
Ahogy a fórumokban olvastam, alapvetően a minősége és szerkezete ugyan az mint a többi kínai kis esztergának, vagyis a praktikerben megnézheted a minőségét.

Ahogy mondták, hobby célra jól használható a gép, de be kell fejezni a gyártását, mert van rajta néhány szükségtelenül buta megoldás. de szerencsére saját magán le lehet gyártani a szükséges alkatrészeket.
Javaslom nézd meg http://www.sieg.hu/home" TARGET=_fnew>itt is mert bár kicsit drágább, de talán minőségre vagy szolgáltatásra közelebb állhat az igényeidhez.

s7manbs8

Azért ahogy a méretek mennek lefele, lassan karácsonyi ajándéknak is jó lesz nagyobb gyereknek. :) Látom van már bébi méret, hihetetlen.

keri

21cm a munkahossz, ez a széttárt tenyered esetén a kisujj és hüvelykujj távolság (1 arasz), vagy egy A4-es lap szélessége.

Elsőre kevésnek tűnhet, de nagyon gondolkodóba kellene esnem, hogy műszerész célokra mi ennél nagyobbat akarnék megmunkálni.
Másik hogy ez pont elfér az asztalomon.

keri

Fórumokon, jókat olvastam róluk, garanciális problémák esetén is korrektek.
Van magyarországi számlaszámuk, és magyar telefonos ügyfélszolgálatuk.  
Én beszéltem is velük, mert elrontottam a rendelést. Barátságos, és segítőkész ügyintézővel beszéltem.

Hátrányuk, hogy ahogy elnézem nem raktárról szállítanak, így ha türelmetlen vagy, akkor nem neked való. Én úgy döntöttem, hogy 50ezer forint különbözetért, türelmes vagyok.

keri

Úgy tudom a Proxxonnak voltak régebben is ilyen pici játékesztergái és marói.

Meg orosz esztergák is előfordulnak ilyen ár és mérettartományban, de azok elég gyenge vezetékekkel épültek.

Sanyi Bá

Praktikerbe megnéztem,nagyon drága, nekem is ez fér el az asztalon, én is ezt rendelem és a  
beállítás, alkatrész legyártás már nem okoz gondot, mert forgácsolóként elég sokat dolgoztam.  

000000000

Én szoktam úgy is excentert esztergálni, hogy az egyik pofa és a munkadarab közé egy lemez alátétet teszek.

000000000

Biztosan nagyobb mozgásteret ad, mint egy pofa későbbi behajtása, mert az alátét vastagságával tetszés szerint állítható az excentricitás.

000000000

Vbodi
Neked szántam, csak biztosan nem nyomtam a válasz gombot.