Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez pontosan így van az esztergagépen sok mindent lehet készíteni egy kis trükkel, ez itt, a képeken, fűrészlap élező gép alkatrész készítése.

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Profilk%e9sek/Sz%f6gben%e1ll%edthat%f3%20befog%f3%20eszterg%e1ba%2001.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Profilk%e9sek/Sz%f6gben%e1ll%edthat%f3%20befog%f3%20eszterg%e1ba%2002.jpg" border=0>

s7manbs8

Neked van fordított oldali leszúrókésed is ?

KoLa

Hátsó késtartó

s7manbs8

Az egyszerűbb elnevezés. :) Az ugyanazon a keresztszánon van, mint az elülső ugye ? Vagy függetlenül mozog ? Persze jó elrendezéssel lehet minimalizálni a szükséges tengelyek számát.

000000000

Az lenne a kérdésem a hozzáértőkhöz, hogy az EAN160 siklócsapágyasnak hány század lehet a megengedhető csapágy játéka?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2011.01.09/DSCF0026.JPG" border=0>

hostya

Ha   0,05mm alatt van, és nem szorul, (kézzel könnyen forgatható) akkor OK. (ha úgy ellenőrzöd ahogy a képen van)

Mivel a  főcsapágy többnyire oválra kopik, (függőlegesen) ezért előbb fog szorulni, mint ahogy megszünne a csapágy -játék. (függőlegesen)

000000000

Ez nem létezik! [#vigyor4]

Itt a hozzáértők, már 0.00001 postosan dolgoznak.

Teaway

000000000

Köszi! 0.03-ra be tudtam lőni, ezek ezerint OK.

4um5b65d

Lala, ugye ez szalámi szeletelő volt eredetileg, csak nem merted bevallani.
[#vigyor2][#eljen]

KoLa

Valami olyasmi, régebben használtam amikor változó szögű 0-ról induló ékszerű alapanyagot kellett előállítani, amiből aztán egy kontúrt kellett kimunkálni, ami nagyon hasonlít egy cipősarokra és pont passzol a helyére a fröccsszerszámba, jobbos, balos minden mérethez, és mindíg csak két egyforma szögű kellett, de az is jobbos és balos.
Most csak előkotortam, mert pont erre volt szükség, a Bodi meg feldobta a labdát[#nevetes1]

000000000

Ha láttad volna, mekkora vasakat fúrtam az esztergán, amikor még nem volt álványos fúrógépem. A tárgyasztal a késtartóban, a fúró a tokmányban, a 80x50-es acél az ágyra ráfektetve.

KoLa

Húú, nem semmi , mintha magamat látnám! nekem is vannak mindenféle spec. befogóim fúráshoz és maráshoz az esztergába, régebben kisebb fogaskerekeket elég sűrűn véstem a papírszalagos módszerrel, vagy két csúcs között úgy hogy a csúcson cserélhető volt az osztótárcsa!
Van egy kisebb csúcsesztergám, ahhoz az előtoló házba véstem ki egy db-ból egy hatrészes fogaskerekes tengelyt, ezzel a módszerrel E400-on

j99i206if

Szakik!

Poliamid alkatrészek megmunkálásához van valami jólbevált recept (szerszámok, forgácsoló sebesség, élszögek)? Kisméretű kütyüket kéne esztergálni és marni, de előszeretettel sorjásodik és szőrösödik az élek találkozásánál, ráadásul a rosszabb minőségű, puhább anyagom van.

7ycdrkyx

Sziasztok!

Elkezdtem tervezni egy CNC esztergát. A kérdésem az volna, hogy a főorsó fordulatszám szabályzását hogyan tudom megoldani, milyen eszközökre van szükség?

Üdv:
Returned