Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

Miről is vitatkoztok?[#confused]

000000000

Ez egy nagy kérdés!

Felvettem egy dolgot.
Keri –szokása szerint – más irányba viszi a dolgot és végül megállapítja, hogy eleve hülyeség volt az, amit KÉRDEZTEM.
Mindig így szokta. De engem nem zavar, mert értetlenkedése közepette előjönnek dolgok, amik eddig eszembe nem jutottak.
No meg, néha bekapcsolódik egy hozzáértő is és már sínen is vagyunk. (Nem mint nagy költőnk)

s7manbs8

Én is tudnék még a lift helyett más megoldást, hívsz egy helikoptert, kapsz egy szárnyat ...

Egyébként jó az a kis esztergás marás ötlet is, meg a többi. :)

000000000

Nem saját ötlet.
http://sieg.hu/product_black/id/14/db/28" TARGET=_fnew>Ezt akarom tovább kombinálni.

Olyan formában, hogy legyen egy vízszintes főorsójú marórép is.
Lényegében ott az eszterga főorsója, de a keresztszánnak rövidebb az útja, mint a hosszánnak.
Erre nem jöttem még rá, hogy hogyan kellene megoldani.
A valódi marógépeken ugyan megoldották, de bonyolult lemásolni.

s7manbs8

Venni kell egy jó nagy marógépet.

000000000

Azt mondod, hogy venni?
Na erre aztán végképp nem gondoltam.
Te egy nagyon Nóbeldíj-gyanús fazon vagy.
Ha még azt is felveted, hogy esztergát, meg sík és palást köszörűt is kéne venni, akkor tuti nyerő vagy.
Van valami tipp a típusra is?
Nehogy valami gagyit vegyek, ha már ott vagyok a boltban.
Most jut eszembe.
Te is csak siránkozol.
Miért nem veszel? Szerintem, én is ugyan azért nem. Nem találtam még megfelelő színt.  [#circling]

s7manbs8

Igen, azért nem veszek én sem, amiért te, meg vagyunk még így páran. Mondok pár okot.

Nincs annyi pénzem.
Mit csinálnék vele, ha lenne.  
Megér az egész annyit ?
Hova teszem, nincs műhely.
És mi van, ha van, nem értek hozzá.
Tulajdonképpen miért akarnék én egy ilyen gépet ?
Stb...

35kpazcgr

Na, nekem pont ilyen kombinált eszterga-maró-fúró gépem van, mint amit belinkeltél.
Az eszterga részét már kicsit átbuheráltam, tettem be egy frekiváltót, így a fordulatszámot kicsit kényelmesebben szabályozhatom. Persze az eredeti 6 fokozatból 3-at meghagytam az ékszíjas váltóból.

000000000

Gratula!
Van aki, csak linkelget és van olyan is, aki hozzájutott.

Az írigységen túl.
Hogy vagy vele megelégedve?
Sikerült hozzá szerszámot, készüléket is venned?
Mert amint láttam, sok mindent lehet hozzá kapni.

000000000

„Tulajdonképpen miért akarnék én egy ilyen gépet ? „

Miért NE akarnál?
Ja ez benne van a többi lehetőség között.

35kpazcgr

Hát, sorozatgyártásra nem alkalmas. Meg kicsit gyenge is. De amúgy pofás jószág, ha valakinek nincs más, ezen szinte mindent meg lehet csinálni, csak türelem kell hozzá. Én csak egy satut vettem hozzá pluszba, alapból sok mindent adtak hozzá, sőt, még egy szekrényes asztalt is, ahova elrakhatom a tartozékait.
Mivel van komolyabb esztergám és marógépem is, ezt ritkábban használom.

000000000

Szóval, szuper!?
A többit a "szófosóban", mert Ferenc harapós ma.

Rabb Ferenc

Te tényleg a harmadik fázisban vagy már. Most kivételesen szakmai véleményt cseréltél egy esztergáról az Eszterga topikban. Erre gyorsan elhúzol innen, nehogy a helyén legyen valami is.

Inkább az "elektronnal" folytatott magasröptű dumátokat tettétek volna oda

Csuhás

Itt hirdetnek egy menetórát...  

http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/szerszam_szerszamgep/eszterga_gepre_menetszamlalo_menetora_1434280748.html

Láthatóan 3 különböző fokszámú kerékkel. Miért van ez? Esetleg a több bekezdésű menetekhez való a dolog. Hogyan kell ezt a szerkezetet használni? Eddig úgy gondoltam hogy a hossz szánt visszatekerve a lakatanyát egyszerűen azonos óraállásnál kell zárni.

000000000

Egy esztergapadon nagyon sok mindent meg lehet csinálni, ha úgy hozza a szükség. Szerintem a leg univerzálisabb szerszámgép.
Annak idején én is tokmányba fogott ütőkésekkel martam az első gépem alkatrészeit.