Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ez jó ötlet, az anyaga pont erre van kitalálva. Viszont nem tartalmaz fém betétet? Bár flexel az az is vágható.

000000000

Gyakorlati tapasztalataim nincsenek. Ezért, csak feltevéseimet tudom előadni.
Azért a filc biztosan át fog engedni valamennyi fém fográcsot. Lehet, hogy csak vasreszelék méretűeket.
Ezek a viszonylag apró szemcsék a lakatszekrény két végén lévő filcek között maradnak. Az olaj, nem tudja eltávolítani onnan. A filcen megragadva „ragyogó” csiszolóanyagot alkot az olajjal keveredve.
Szerintem, többet ártottunk vele, mint használunk.

Gyárilag szerelve én acéllemezt láttam annak idején.
Úgy volt felszerelve, hogy a lakatszekrény felől próbálta eltolni a forgácsot. Ami mégis átjutott alatta, azt az ellenkező oldalon talán kiengedte.
Nem állítom, hogy nincs ennél jobb módszer. De nem gondolnám, hogy a filc lenne a megoldás.
Ettől, persze lehet jó is.
Ha úgy tapasztaltad, hogy a filces jól működik, akkor azt én nem tudom cáfolni.

000000000

Ebben lehetne valami.
Erre értettem, hogy szimeringszerűen. Egyik irányban (kifelé) kiengedi a koszt, de be nem nagyon akarja engedni.
(Lényegében a szimeringnél fordított az irány)
Az egyirányűság a lényeg.

4um5b65d

Az biztosan nem lesz jó.
Amikor egy íves profilt kiegyenesítesz akkor már már nem fog jól felfeküdni az egyenes felületen.
Külön gondoskodnod kell a leszorításon, ugyanis a kör alakúaknak maga a zárt kör adja a megfelelő előfeszítést. Az a nagyon vékonyka felületnek ami egy éles kés módjára "vágja" le a króm szárról a szutykot, már nem elegendő tartása.

000000000

Viszont, ha a tömítés jól zár, kívülről nem tud olaj jutni a csúszó felületekre.
Persze, ha egy olajpumpa nyomná az olajat a lakatszekrény felől, az már érdekes lehetne.
Akár, csak naponta egyszer kézzel működtetve is jó lehetne.

4um5b65d

Nem, nem, rossz a feltevésed.
Gondolj csak egy dörzsis mosogató szivacsra, hogy is viselkedik az ?!?
A guminak nagyon jó az abrazív ellenállása, ami itt hátrány.
Amint egy szemcse bekerük a gumi és a fém közé azonnal gurulni kezd. Egy szöszös anyagba viszont beágyazódik és ott marad.
A sima fémes zárás a nagyobb forgácsok ellen nyújt védelmet, az ágyat viszont a finom szemcse károsítja.
A hidraulika rendszerek szennylehúzója csak azért tud működni, mert tükrös felületen dolgozik, ahogy sérül a króm szár azonnal jönnek a bajok is.
Egyébként a TOS gépeken is filcet használnak és úgy látom eléggé hatékonyan látja el a feladatát. Persze a filcet időnként cserélni kell a telítődés függvényében.

000000000

Szóval, csak a filcet kell kellő időben cserélgetni.
Ez, viszont nem ár azért, hogy megóvjuk az ágyat.
Ok. Meggyőztél.

zczzn9622

Filclap elég olcsó, és jó is erre
http://www.ammer.hu/

jkrz3gwi

Igen igaza volt mindkettőtöknek.[#smile]
A filc cseréje igen fontos, de a filc elé szoktunk tenni egy vékony lemezt is és ezt a kombinációt kell leszoritani egy vastagab lemez boritással[#vigyor5][#boxer]:

000000000

Mekkora darab kell?

s7manbs8

Legjobb módszer ha nem is adunk neki esélyt, hogy ráessen a forgács.

s7manbs8

Nem tudom milyen van neked, csak távcső tükör polírozáshoz gondoltam, hogy jó lenne. Itt látható miről is van szó:

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/1,2,3,4,5,8/Number/3934784/Main/3932729" TARGET=_fnew>Tükör polírozás polír paddal

svejk

Puha pofa az Adok-veszek-be :)

000000000

Nálam, most ez van!
Nincs mire mi ráessen. [#eplus2]

000000000

7mm vastag és 400mm széles. Postaköltségért küldök, amennyi kell.