Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

Minek? Sorozatgyártásra alkalmatlan, speciális formákat nem gyakran csinálunk, menetvágásra túlzás.

keri

Egy jobb szervó árából már kapsz olyan esztergát amin van menetvágó funkció [#hehe]

000000000

Csak rövid ideig lesz nálam.
Utána, szétszedi a gazdi.

000000000

Ne engedd!!!!!![#boxer]

000000000

2dbfy8y

sziasztok!
nekem egy nyűgöm lenne még!
valaki tudna nekem segíteni a g77 ciklus makrójával kapcsolatban? hogy azt hogyan is lehet megírni egy kontúr nagyoláshoz esztergánál!
ha valaki tudna segíteni egy egyszerű kis konturr példával megköszönöm! :-)

000000000

Jó ötlet.

http://www.cnccookbook.com/img/OthersProjects/tailstockdro.jpg" border=0>

000000000

menetfúró fúrótokmányban?
(tudom a mélységmérőre gondoltál, az jó.)

knifemaster

Nem értem a rációt.
Lehet azért mert én nem tekerem a szegnyerget,hanem húzatom a menetfúróval...

4um5b65d

Szerintem a menetfúró és a digi mérőeszköz két külön dolog.
Nem együtt használandó. Tartok tőle, hogy Bódi nem fogja csak azért leszerelni a digi eszközt mert menetet fúr. Ezzel a megoldással ő is húzatja a szegnyerget.
Ha már itt tartunk a menetfúrásnál , én sokszor csinálom azt a megoldást, hogy ugyanígy befogom a menetfúrót a tokmányba, majd a szegnyeregből kilököm a tokmányt és úgy rakom vissza, hogy a morse kúp éppen hogy ne szoruljon bele a szegnyereg kúpjába, majd közel tolom az egész szegnyerget a "menetfúrandó alkatrészhez" és kézzel megfogom a fúrótokmányt majd belehúzom menetfúróstól a furatba. Ahogy halad előre a menetfúró a morse kúpot kihúzza a szegnyereg kúpjából. Persze kézzel fogom a fúrótokmányt elforgás ellen. Zsák furatoknál jól érezhető a furat aljára "koppanó" menetfúró.
Ez a módszer természetesen csak az olyan helyeken alkalmazható ahol nincs kikötés a menet egytengelyűségét illetően, bár nem is szokott túl rosszul sikerülni.
A profibb megoldás az az, hogy a fúrótokmány egy a szegnyeregbe fogható rúdon csúszkál előre hátra és el is tud forogni ha éppen szorulás lenne.

knifemaster

Au..benéztem.A kép miatt leragadtam a menetfúrónál.

4um5b65d

Bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, ha Bódi kutyája is a képen van.
Azt hogy hoztad volna összefüggésbe a digi-vel és a menetfúróval ?!?
[#nevetes1][#eplus2]

j99i206if

A napokban volt egy pici időm és megcsináltam a próbaforgácsolást a POM-ból. Tökéletes lesz. Mid a hajtóműházat, mind a fogaskereket sikerült jó minőségben elkészíteni.

Miki2

Ha már az ötletelésnél tartunk:
Én egy olyan morse hüvelyt lészítettem, aminek párhuzamos furata van.
Van hozzá egy fúrótokmányom, és több metszőbefogóm bele illeszkedő szárral.
Igy a menetek egytengelyűsége is biztosított.
Általában M12-ig használom kézi erővel.
A nagyobb meneteket kinagyolom, és a metszővel, illetve a menetfúróval (ha van) kelibrálom.

KoLa

Nekem van egy olyan metszőtartóm, aminek a furatába négyszöget véstem és egy furatkés szárán tudom csúsztatni!befogható késtartóba vagy fúrótokmányba is, csak kézzel rátolom az anyagra és kész...
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Mechanikai%20%f6tletek/Metsz%f5tart%f3.jpg" border=0>