Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ha,megmég a "pajszert" is bevetette volna...

Úgy lecsusszan a torkán,hogy észre se veszi.:)

KoLa

A 'pajszer' az E400-hoz van![#nyes]

Miki2

Nem beszélve a szegnyereggel történő bírkózásról [#guluszem1][#guluszem1]

Robika37

OK.

Szerintem kicsit több "víz" kellene (tudom akkor burkolat stb.)akkor lehetne nagyobb forgácsolási sebesség (az jobb a lapkának lásd. lapka adatlap) ebből= nagyobb fordulat (megkockáztatom az 1050 ha jól emlékszem, az ~59,4 m/min ) ekkor mér "hullámos folyóforgács " lesz = emelheted az előtolást.
Nékem az volt a tapasztalat ha szép kis "csigaházakat" hozott ki a furatból, ha túl vékony a forgácskeresztmetszet beszorulhat a fúró "szárához" a forgács na ekkor van a balhé...
B.U.É.K.
Robika

Robika37

mér = már bocsesz.

000000000

KLassz!Jó a fúród is a hűtéssel.

KoLa

Ez még csak a második alkalom volt hogy fúrtam vele, de majd javítok az átlagon hogy megközelítsem alulról ezt az elképesztő 59,4 méter/percet amit írtál, ezt mibe érted el  nikecellbe? ha jól számolom ez fordulatonként 56.57mm [#eljen][#eplus2]
A vizet először kinyitottam csutkára , de hamar kiürítette a tartályt, mert nem folyt vissza annyi mint amit kiszívott,20L kb.
Nem célom hogy évtizedeken át fejlesztett 'Gyári' cnc-kkel versenyezzek itt a hobby cnc fórumon, de ha Te ezt otthon tudod az általad készített géppel akkor OK !

KoLa

Nagyon kényelmes vele dolgozni és a felület majdnem tök sima , lefotóztam de nem tudok még feltölteni a mappámba képet! mert újratelepítettem a Windows,és már elfelejtettem hogy hová mit is kell írni!

KoLa

Közben megnéztem az leveleimet megjött a segítség, köszi LEZ [#law]

Itt a kép a fúrás minőségéről!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/37-s%20furat.jpg" border=0>

000000000

Robika37

OK.

Nem is az a cél,kalapot emelek előtted az elért eredményeidre tekintve.
Ami adatot írtam az kerületi sebesség...,de ezt te is tudod.
Nem tudom milyen lapkát használsz , általában mindegyik gyártó ad ajánlást , egy tól-ig értéket ahol szépen dolgozik a váltólapkás szerszám.
Ezt hagyományos gépeken főleg kis átmérőknél nehéz elérni mert az ember nem szívesen forgatja szét a gépét, viszont a lapkák elég drágák , ha az ember nem úgy lövi két pálcáról a vaterás céllövöldében.
Ezért ,hogy jó legyen az éltartam  és ne pazarlódjon a szerszám célszerű belekukkantani az ajánlásokba összegyúrni egy kis tapasztalattal 'oszt hajrá.
Adj neki hűtést meglátod lehet vele tükröset is fúrni villámgyorsan nem kell ahhoz gyári CNC.
Még egyszer gratulálok nem leszólásnak írtam a hsz.-t
Üdv: Robika

s7manbs8

A végén a felületén mi az a márvány mintás barnás valami ? :)

Rabb Ferenc

Nemes penész, mint a jó pezsgőspalackon

KoLa

Rozsda [#vigyor1][#nevetes1][#nevetes2][#csodalk]
BUÉK !!!

s7manbs8

Neked is, meg mindenkinek, külön kiemelve az esztergálósoknak, de a többiek se sírjanak. :)