Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

A kézből való szabályozást ott lehet elcseszni, ha az ember a gyémánttal való szabályozás előtt nem „húzza” le valamennyire a követ.
Szóval.
Nem árt, ha elég jól szalad a kő, mert a gyémánt gyorsan árkot csinál a kőbe a gyémánt mellett, meg elköszörüli az ember a foglalatot és a „lényeg” kifordul a befogóból.
Legalább is, én jártam már így.
Ha nagyon üt a kő, először érdemes egy használhatatlan kővel, vagy korund rúddal egy kicsit „egyengetni” a követ és ha viszonylag jól szalad, akkor a gyémánttal neki menni.
Persze, azért egy befogó, amit Motoros is leírt, az, az igazi.

hostya

Bocs a hüle kérdésért... (Pestiek nem röhögni...) de:
Hol van az a Kőbánya Bazár pontosan?
Mondjuk hogy a Hungária u. Kőbányai u. kereszteződésben  állok, merre induljak...?
Már annyiszor el akartam oda menni, de még senki nem tudta megmondani (elmagyarázni) hogy hol van.
Igaz én mindig itt vidéken kérdeztem... [#rolleyes]

Evodiron

svejk

Maglódi út-Venyige utca sarka, a Venyige utcából nyílik egy parkoló is, bár nem túl bizalomgerjesztő, de még nem volt gondom.
Végül is egy börtön mellett van :)

svejk

Nem nagy piac, 1 óra alatt bőven bejárható minden zeg-zuga, még ha megállsz kérdezősködni is.

KoLa

Hobby cnc fúrás - 'telibe' átm. 37-re anyag C45 fordulat 500 tolás 0.05 fordulatonként, mélység 75mm http://www.youtube.com/watch?v=ic1SNUbNYVQ" TARGET=_fnew>Videó

hostya

Aha... most már tudom. Köszi a térképet Evodiron.
Pedig egy időben gyakran jártam arrafelé, csak mindig késő este v hajnalban.
Még egy kérdés: Mindennap üzemel,vagy vannak napok amikor nagyobb a felhozatal?

svejk

Akik számítanak nekünk, azok minden nap ott vannak. (bódésok)
Bár lehet hétvégén a földről olcsóbban lehet venni csak kérdés van-e jó cucc.

hostya

4um5b65d

Hát ezt szegnyeregből, HSS fúróval fele idő alatt megetted volna...
[#buck]
De figyelembe vettük "hajlott" korodat és az öregségre való tekintettel elfogadjuk a nyugdíjas fúrást...
[#integet2][#nyes]

KoLa

Három perc körül volt és nem fáradtam el egyáltalán, és még közbe videózni is tudtam!
Féltem tőle hogy megint elfordítja a késtartót!
egyszer már úgy jártam vele 0.1-es előtolásnál!!!
Ez ilyen ünnepi fúrogatás, nem sietünk szépen fúrunk!és az is olyan fasza hogy a hűtővizet hátul bedugom neki, és az éleknél jön ki , a forgyács nem akadályozza a hűtést[#wave]

Motoros

Ha 60 mm kell telibe akkor http://www.expressz.hu/gep-szerszam/femipari/hirdetes-23996280/" TARGET=_fnew>Itt kapsz hozzá fúrót ..igaz nem ócsón :))

Robika37

Hát ez bizony nem optimáliss[#eplus2]

KoLa

Szerencsére nem kell!

KoLa

Nem kell ezt már tovább ragozni! Olvasd újra " Hobby cnc fúrás"-al kezdődik a 13405.
Egyébként élőben nem tűnik lassúnak és HSS fúróval nem menne 500-as fordulaton hanem csak kétszázon, és akkor kell előtolás 0.25 hogy utolérjél!