Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

3rymb5s35

Nekem is volt egy ilyen, csak sokkal lestrapáltabb állapotú. Kicsit sajnálom, hogy elcseréltem, mert nagyon masszív kis gép. Benne van az anyag rendesen.

s7manbs8

Ez a gép egy kis tömör gyönyör. :) Elfogadnám én i főleg karácsonyi ajándéknak.

KoLa

Ez nagyon jó![#taps]sok fúró munkád lehet!

s7manbs8

Na már meg olyat találtam ki, hogy léptetőmotorral kellene forgatni egy tengelyt, mert azzal egész lassan is tudnám, meg nem kellene áttétel, csak olyan kis hagyományos ékszíjhoz való tárcsa kellene hozzá, ami rámenne ennek a tengelyére mondjuk 9.5-ös tengelyű, ilyesmit lehet kapni valahol, vagy csinálni nem lenne nehéz ? Már persze esztergán.

4um5b65d

Hát ezt nem csak fúráshoz használom.
Állandóan ez van fent. Jó ez bármi olyanhoz amihez az eredeti kereket is használnád de fúráskor nem kell a pajszerrel "evezned".

s7manbs8

Meg hát nagyobb erőkarral könnyebb tekerni amúgy is nem ?

KoLa

Az ilyen 'félkemény' műanyag csövet rövid méretre lehet úgy is darabolni revolveresztergán hogy ,patrontőben egy késpengét tolunk neki és levágja,  1mm falvastagság az semmi! sorja nélkül leesik egy kis csepegtetett emulzióval! bár kérdés a pontos anyagminőség! ha valami szilikon gumi akkor még azt is megpróbálnám hogy egy éles gépilemezollón ledarabolnám ha ki rugja magát utólag , ha nem akkor egy présszerszám még segíthet hogy 2-3 másodpercenként leesen 1db

7dabp4bai

Sziasztok !
Köszönöm leslie. a képet.
A cső anyaga pontosan olyan mint a kábel védő cső, amivel szoktak áramot vezetni.
Remélem igy érthető volt.
Motoros hamarosan keresni foglak.
Köszönöm leslie mégegyszer ezt ki kellene próbálni.

7dabp4bai

Valójában nem is kemény műanyag tehár sorjának nemis szabadna képződnie.Vagyis én így gondolom.

7dabp4bai

Olvasgatok. Nagyon okos dolgokat írtok. de nem nekem nem sokat mondanak.
Persze azt nemis  kell írnom hogy 100-es eszterga gépbe most nem is tudok befektetni.
Elég lenne valami kis gépecske is erre a célra.

4um5b65d

Akkor az anyagod PVC lesz.
Ha meggyújtasz egy darabot belőle és sűrű fekete füstje van akkor biztosan PVC.
Szokott valamelyik fórumtársunk az adok veszek-ben lézer diódákat árulni. Talán azzal is lehetne darabolni, bár nem tudom, hogy milyen a vágási felület.

7dabp4bai

Üdv Motoros!!
Írtam mail-t.
Megkérdezhetem hogy mennyiért adta el azt az automatikus gépet?

7dabp4bai

Üdv Leslie!!
És a lézer diódával, tudjak vágni mennyi lenne a befektetés?

4um5b65d

Nem tudom, nézz át az adok veszek topicba és keresd meg azt a bejegyzést ahol lézer diódát árul a fórumtárs, vele konzultálj az ügyben.

4um5b65d

Adok veszek-ben Hebo fórumozó #19336-as hozzászólása.