Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Motoros

"inkább egy célgép szerkesztésen törném a fejem."
Erről jut eszembe: volt egy daraboló célgépem Festo előtoló,- pneumatikával bologató fűrésztárcsás darabolóval...3mm átmérőjű SR csövekhez. Teljesen automata. Eladtam bagóért. Most milyen jó lenne. Érvényes a mondás: Paraszt földet, iparos gépet sose adjon el.

Motoros

000000000

4um5b65d

Hát de a 70-ből 35-40 a tokmányban van a kezdetekkor.
Ahogy haladsz a "leszúrásokkal, úgy lehet "küljebb" hozni.

4um5b65d

Ha én voltam/vagyok a basztatás tárgya akkor hagyd csak meg nyugodtan.

Vetesi75

Nem rossz az automatás megoldás. De pl. az RF-csatlakozók dielektrikumát is tömör anyagból vagy vastag vastagfalú csőből esztergálják mert kell, hogy legyen merevsége a pontos megmunkáláshoz.

7vpav5d32

Nem lenne jó egy korong kés aminek a furata van élezve és a tokmányba fogva az adagoló meg a késtartóba?

Motoros

Igen. Pl teflon dielektrikum tömör rúdanyagból. Sajnos ezeknél az extrudált anyagoknál az átmérő szórása gondot és sok szentségelést tud okozni automatázás esetén. Nagy élmény amikor már bezárt a patron és kiment az ütköző akkor az forgó anyag elkezd kifelé csúszni..majd elhjlik..csapkod jobbra balra, miközben az elindult 0.8 mm-es fúrót leveri. Problémás a plexi rudak automatázása is. Kis darabszám esetén jobb a kézi revover pad..mert ott lehet érezni a zárást.

Motoros

Nem tudom, mert ilyet még nem láttam. Mindegyik megoldásnál még az is kérdés hogy keletkezik e sorja, számít e ha  van? Ahogy Vbodi mondta: "Ennyire információ hiányos kérdésre nehéz használható választ adni"

Vetesi75

Nálunk előfordult, hogy összegubancolódott a patron meg az adagolóhüvely közt. :) Adagolás nincs, a szál meg fogy...   :)
A teflonos műsorszám azzal indult, hogy megnöveltűk a szorítópatron munkaútját. Az átmérőgondok miatt kísérleteztünk keménygumi patronokkal is - kevés eredménnyel. Néha átmérőben a szál két vége közt lazán lehetett többtizedes eltérést mérni. Minden esetre kellett hozzá egy nagyszéria, hogy rájöjjünk a dolgokra.

3m9kaxws5

Üdv. Énnekem volt szerencsém Laslie mesterrel találkozni, beszélni. Tehát már látta valaki.

Motoros

A kezed ha végighúzod a szálon akkor érzed hogy hullámos e vagy sem.A Holes féle teflon elég egyenletes egy szálon belül.Válogatni viszont ezt is kell mert szálak között van eltérés. A patronszorítást mindegyik szóráshoz külön be kell lőni. Így akár ott is hagyhatod. Ha mégis szétver mindent akkor ne engem szidj.

Motoros

Akkor Te egy híres ember vagy, láttad azt akit még senki.[#wow1]

Motoros

Egy kis asztali eszterga. Lehet hogy megéri lealkudva.http://www.expressz.hu/gep-szerszam/femipari/hirdetes-23996660/" TARGET=_fnew>link

Motoros

lealkudva a felére legalább, mert elég hiányos.