Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

Urak! Nem szabad túlbonyolítani a dolgokat! :-))
Nyírás lesz a megoldás a problémára. Elgondolás: egy elfordított "lemezolló" egyik fele kifúrva a cső külső átmérőjével (innen adagolod az anyagot).
A másik felébe a külső átmérővel besüllyesztve a levágandó csődarab hossza. Ez a fele mozog és levágja a darabkát miközben kinyílik az "olló".
Nyitott helyzetben a levágott darabot egy kinyomó tüske kipiszkálja. Olló zár és mehet újra a vágás. Lerajzolni most nincs időm, de talán el tudjátok képzelni....

Ilyen félkemény műanyagot lézerrel vágni nem szerencsés.

000000000

http://shop3.unas.hu/shop_ordered/5495/shop_pic/unas_988193.jpg" border=0>

Teaway

Ez a fúrógép-rajz....szakadtam [#vigyor3][#vigyor2][#vigyor1]

4um5b65d

Ugyan már.....  
Tőlem ez nagyon is jó rajz....
:)

4um5b65d

Hát nem tudom, de szerintem roncsolódna az a 3mm-es kis gyűrű forma.
A lézerben lehet igazad van, még sosem próbáltam.
Bár ha próbálnám akkor is forgatnám az anyagot.
Vagy hogy ne kelljen a csövet feldarabolni akkor pedig a lézert forgatnám a cső körül.

designr

Szerintem attól függ ,milyen célra készül.Ha csak dekor,van az az aqua beads játék,nem is az, a másik vasalóval rögzíthető,ha csak ilyen célra kell elég egy gépesített lemezollószerű gép,ütközővel.Ha viszont nagyon fontos a pontos méret,és hogy ne deformálódjon,akkor viszont valamilyen korongal vágni.(megjegyzem az előbb említett gyerekjátékhoz ezek az 1000-es kiszerelésben kapható csövek szerintem automatán egyszerűen vágva vannak,két késpenge,pneumatika,kész..

Motoros

Tömör anyagoknál ez bevált, de a vágás síkja ott sem egy sík, csőnél még problémásabb, mert felülről nem egy vágó penge nyír kezdetben hanem a cső felső része nyomja deformálja az alsó részt..míg el nem nyíródik, és csak ezután az alsó...tehát a leeső darab igen deformált lesz...azaz roncsolódott mint Leslie mondja. De lehet hogy ez is megfelel..ki tudja.

Motoros

Milyen jól elfilózunk ezen a csövön..miközben még azt sem tudjuk hogy mi kéne -ha vóna :))

e7c897sd8

Hát igen... sok dolog ismeretlen

4um5b65d

Konfetti lesz Szilveszterre, meglátod.... :)

Na de most jut eszembe, hogy vágtam én már műanyag profilt flex-re szerelt gyémánt koronggal.
Nem szeretnék túl okosnak látszani, én is úgy kaptam a tippet.
Qrva szépen vitte a kábel csatornát.

De mivel itt verébre kell lőni, nem (t)elefántra így talán a kis turbó köszörűhöz adott korongokkal is lehetne valamit kezdeni.

zczzn9622

Szervusztok EAN 170-nek a gépkönyvét keresem.

hostya

Olvass vissza, a #12701 és a #12709 között volt róla szó.

zczzn9622

Köszönöm írtam neki.  

zczzn9622

KELLEMES KARÁCSONYT minden forumozónak.

Motoros

Közben megtudtam hogy az anyag tekercsben van és extrudált műanyag. Tehát az esztergált..automatázott megoldás kiesett. Marad a fűrésztárcsás darabolás vagy a késesnek valamelyik fajtája.
A munkadarabot senki nem méregeti mikróval, de szemre szabályosnak kell lennie azaz a vágás a hossztengelyre legyen merőleges, ne olyn mintha a hentes darabolta volna szalámiszeletelőn.
Emiatt lehet hogy a késes darabolás hétköznapi formája is ugrott.
Érdekes hogy egy ilyen hóót egyszerű probléma is okozhat fejtörést.  
A darabolás során nem keletkezhet belül semmiféle sorja mert ennek az utólagos eltávolítása lehetetlen.
A megoldásnak olcsónak kell lennie, a művelet akár a konyhaasztal sarkán is elvégezhető legyen. A termelékenység nem elsődleges cél.