Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Misi!
"Hasznos ez az egész vita vajon?"
Ha csak szakmai érvek, ellenérvek hangzottak volna el itt, igen szerintem hasznos. Ugyanis abban remélem egyetértesz velem, van forgácsolás technológiai különbség egy negyvenes telibefúrás, és egy 10 mm körüli előfúrás utáni 40-es felfúrás között elég sok szempont alapján.
Szerintem egy műszaki Fórum egyik értéke az lenne, ha különböző alternatívák, megoldások bukkannak fel egy adott feladatra azok előnyeivel-hátrányaival együtt, és majd a tisztelt Olvasó eldönti, mi a jobb megoldás neki. Csak hát ugye amikor a reakciók, bejegyzések 98%-a utána nem erről szól egy műszaki téma felvetése kapcsán, hanem egészen másról, na látod ez tényleg nagy gond!
De szerintem az eddigiek alapján lezártnak is tekinthetjük a dolgokat, (100-98)=2% hatásfokkal "remekül" kibeszéltük a témát. Remek "optimum"  volt!:))

4um5b65d

És hogy a pajszer mesternek is be legyen fogva a szája, íme egy "elvesztés biztos pajszer" a szegnyeregre. :)

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Szersz%e1mok/997_Szegnyereg_dolgok/szegnyereg_hajt%f3kar_m%e1sk%e9pp.jpg" border=0>

4um5b65d

FF26-nak.

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Rajzok/m%fba_cs%f5_lesz%far%e1s_eszterga_n%e9lk%fcl.jpg" border=0>

Motoros

Szia FF26! Ha a csöved kellő szilárdságú azaz patronnal finoman megfogható, és a külső átmérője tűrt legalább 0.1 mm-en belül akkor tudok megoldást. Akár úgy hogy ledarabolom neked, akár úgy hogy erre a feladatra tudok egy kis asztali gépet ajánlani. De lehet hogy célszerűbb a fűrésztárcsás darabolás, próba erejéig erre is van egy szerkezetem. Mindez csak akkor érvényes ha elérhető távolságra vagyunk.(Pest megye) Irj emailt ha érdekel

Motoros

Ötletes a szerkezeted, de a nagy darabszám miatt látom problémásnak. Meg az is kérdéses hogy az 1mm falvastagságú fk müa. csaő "leszúrása" csak tokmány közvetlen közelébe szerencsés..különben pofánvág. :))
Fúrógépből meg 10-es áteresztésű kellene..olyat még nem láttam. De tudom hogy ezt pár darabos megoldásnak szántad..házilagos kivitelezés esetére.

Motoros

Ja ..kihajlás ellen lenne benne betét. Bár így is lenne gond a fordulat függvényében.

Motoros

Tibor! Én már felírtam neked egy kis pihit, lazítást. Nem tartod be az utasításaimat. Így nem fogsz kigyógyulni a fórumból. Hogy Laslie-vel karatézol az még csak rendben is volna, hiszen Ő csak egy virtuális trollmotor (nem látta még senki)...karatéjozd csak le nyugodtan....bár sajna sok eséjt nem látok :(((   :)))
De KoLa valóságos (én már beszéltem is vele) kár hergelni meg spajszerozni.
Mint írod: 2% a hatásfokod. Akkor tényleg kár a benzinért.

Motoros

Ha viszont a cső egészen lágy akkor az én "automatás" megoldásom sem jó. Szóval látni kell  az anyagot, és végigpróbálgatni a lehetséges megoldásokat.

Szalai György

Sohasem csináltam ilyesmit, de a reggeli kávé mellé pont jó volt kicsit elmélázni rajta.
Én ezt a hajlékony műanyag csövet, (Pláne ha nem is szálanyag, hanem tekercs.) nem szeretném sem elődarabolni, sem megpörgetni.
Egyszerűbbnek látom áttolni egy rövid vascsövön, a végét egy ütközőnek koppinttatni, pontos méreten. A fúrógépbe befogni egy menetes száron egy kicsi fűrésztárcsát, azzal darabolgatni.
A műanyagot megvezető vascső darabot tologatnám valami egyszerű csúszkapályán, ami akár fából is lehetne, bezsírozva. (Két deszka és három léc az egész.) Az alapdeszkára felfogható a fúrógép is, egy fából készült tartóval.
De az újadra már neked kell vigyázni!

35kpazcgr

Mondtam én, hogy a kenyérszeletelő a legolcsóbb.
Be lehet állítani a vastagságot, a tárcsa hulladékmentesen darabol.

4um5b65d

A fordulat függvényével miért lenne gond ?
Csak a fúrógép forog. Nincs összefüggés semmivel.

Egyébként ez amolyan  Mc.Gyver féle megoldás, otthoni eszközökből.
Én magam nem csinálnám meg az biztos, inkább egy célgép szerkesztésen törném a fejem.

4um5b65d

Tényleg, milyen az a cső egyáltalán amit darabolni kell ?
Mi az anyaga ?

000000000

Tibor! Moderáltam az utolsó mondatodat, mert ez már basztatás volt.

Motoros

Csak arra gondoltam hogy 70 mm kilógás miatt a 7mm mag anyagot el lehetne nyomni a késsel. De ez sztornó, ha lágy az anyag. Ha kemény akkor meg nem gond az automatában való leszúrkálás sem.

000000000

Ennyire információ hiányos kérdésre nehéz  használható választ adni. Ilyen mennyiséghez egyszerű célgép kellene szerintem.