Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Gondoltam, hogy még nem is hallottál a kereszt éllel való „trükközésről”.
Nem baj Tibor.
Attól, hogy alapvető gyakorlati dolgokat még csak nem sejtesz, véleményed még lehet.
De amúgy jó volt.
Kiszámolsz valamit és odaírod, hogy utána szorozzuk meg kettővel, vagy hárommal.
Valamiért az ostoba szomszédom jut eszembe erről.
Szerinte, PONTOSAN 50 szem kávából lehet jó kávét főzni.
Ki is számolja pontosan az ötven szemet darálás előtt. Mikor ez megvan, hozzá tesz még egy fél marékkal hogy „biztosan elég legyen”.
Mondom, csak a szomszédom ostoba.
Te nem!

Nekem is megrázó élmény volt, amikor láttam, hogy átmérő negyven körüli fúróval TELIBE furkál egy CNC.
Egy kb 30 éves, Kanadából behozott gép volt. A gyártmányt, típust nem tudom.
Megkérdeztem a kezelőjét, hogy talán valami kísérlet?
Azt mondta, 4 éve megy a gép három műszakban ezzel a melóval.

Szóval.
Beszélj, beszélj, beszélj. És számolj a végtelenségig. Már akkor is, amikor semmi értelme.
Tibor.
Most megint újat fogok Neked mondani.
A nagyobb átmérőjű fúrók már 3 élűek!
Na, azokkal nem lehet telibe fúrni.
Hogy mi köze annak ide?
Semmi!
Nagyjából annyi, mint az „érveidnek” a valósághoz.
Kit akarsz Te itt zsibbasztani?
Vedd már észre, hogy rajtad kívül már mindenki látott csigafúrót!
Miért nem kérsz Te is egyet a jézuskától?
Esetleg, olvashatnál a fúróköszörülésről is pár sort.
Vagy, kérj meg egy esztergályost és meg fogja Neked mutatni, hogy hogyan lehet „kivenni” a keresztélet.
Valójában nem veszik ki az egészet, csak elköszörülnek belőle.
De ez már geometria.
Félek, ez neked magas lesz.
Azért, majd figyelj.
Hátha…
És én itt fel is hagynék a tanításoddal.
Reménytelen eset vagy.
Egyes. Leülhetsz.

000000000

Moderálva

az egyik modi

A fórum alapelvei:

- A fórum moderált
- A hozzászólások tartalmáért az azt író hozzászóló felel

- Tilos egymás nyílt sértegetése, becsmérlése! (ha előfordul... moderálva lesznek ezek a hozzászolások ill. törölve)

többszörösen egy személyhez köthető vita miatt az ellenfelek általában mások így a közös  ponton keresendő a hiba orvoslása

Bocs Tibor ez van megint!

000000000

Akinek van ideje és visszaolvas, látni fogja, hogy Tibor egy éven keresztül bizonygatott dolgokat a szervoval kapcsolatban.
Utána, másfél éven keresztül, annak az ellenkezőjét.

Az újoncok figyelmét felhívnám, hogy Tibor véleményét súlyának megfelelően kezeljék!

Ha ma állít valamit, az SZERINTE sem biztos, hogy tegnap igaz volt, vagy holnap igaz lesz.

7vpav5d32

Ezek alapján már ezt a szegelgetős embert akasztani is kellett volna!!!  

ami késik nem múlik, ki kell érdemelni a dolgot
az egyik modi

Sajnálom, hogy nincs már a közelébe senki aki szóba áll vele, de nagyon megérte, őket!
 Ha cenzor akkor legyen alapos és a provokátort is büntesse!!!

a való villában is csak vétkes Zsuzsika költözött ki és provokátor bent maradhat  
a provokáció nincs tiltva a fórum szabályzatban de vissza olvasok hátha tévedek ezzel kapcsolatban

"A fórum alapelvei:  

- A fórum moderált  
- A hozzászólások tartalmáért az azt író hozzászóló felel  

- Tilos egymás nyílt sértegetése, becsmérlése! (ha előfordul... moderálva lesznek ezek a hozzászolások ill. törölve)  

többszörösen egy személyhez köthető vita miatt az ellenfelek általában mások így a közös ponton keresendő a hiba orvoslása "

35kpazcgr

Ne add fel a kétségbeesést, lehet még rosszabb is! [#papakacsint]
Szerintem itt valaki nagyon el van szállva magától, azt hiszi, hogy ha az elmélettel tisztában van (bár ez is kétséges), akkor már kiváló gyakorlati szakember. Pedig nem. Az öreg szakiktól nagyon sokat lehet tanulni, még a beképzelt mérnököknek is.  
A gyakorlati tapasztalatot ez egyetemen (főiskolán) nem lehet megtanulni, azt csak az életben, konkrét eseteken keresztül. Ilyenkor meglepő dolgok szoktak előjönni, hogy az elmélet köszönő viszonyban sincs a gyakorlattal. Az okos mérnök ezekből tanul, a fafejű hülye meg tovább hirdeti fennen ostobaságát. (Lásd az itteni esetet.)

Hogy a témánál maradjunk. Nálunk a cégnél sugárfúrógépen 80 mm-ig fúrnak telibe furatokat, az NC esztergákon, horizontokon meg 50 mm-ig. Gyanítom, nem találkoztak még T45-el.
(A morcosabb melósok a beképzelt, nagyképű mérnököt 5 kg-os kalapáccsal szokták megdobálni, rosszabb esetben meg jól elverik.)  

35kpazcgr

Világos, aki alapból nem dől be a hülyeségeknek, azt akasztani kellene.
Tudom, hogy most ez a trend, de reméltem, ide nem gyűrűzik be ez a forradalmi szemlélet.[#kuss]

7vpav5d32

Az ilyen vita csak egy erősen szellemileg alul táplált, unatkozó ember (bocs szegelős nem gondolom komolyan az embert csak képletesen hívlak így), élvezetére jó. Érdekes, hogy Kola inteligensen tudja kezelni a kérdést ez a tök meg fél éve csak kötekedik mindenben. Kola nagyon jó gyakorlati szakember Tibor is az elméleti részben. Minkettőjüknek van mire büszkének lenni, de jön valaki aki annyiban hasonlít az előbbiekre, hogy elméletileg ember!
Vajon miért unatkozik és tud 20 másodperc alatt bármiből balhét csinálni? Ki kellene próbálni valami hasznosat pl: munka ! Talán hallott már róla!

000000000

Akasztani?
Ez valami újmódi jókívánság?
Ha igen, viszont kívánom!

000000000

Köszönöm Csiki! Még szerencse, hogy a hallgatag többség olyan kiváló szakEMBER, mint Te.
A szokásos társaság meg nyugodtan szegelgessen, szép ikonozzanak nulla konkrét ellenszámadat vagy tényközlés mellett!:)

000000000

Mikor Tibor hozzászólásait olvasom, az a benyomásom, hogy ő az egyetlen mérnök kishazánkban.
Vagy a többiek jártak másik iskolába.

35kpazcgr

A kötekedő, kételkedő emberek vitték előre a világot.
(No meg a lusta, emberek. Nekik köszönhetjük pl. a távirányítót, az elektromos ablakemelőt, a mozgólépcsőt.)

7vpav5d32

Azoknak nem a konfliktus csinálás volt a kedvenc elfoglaltságuk és volt valami tudományos hátterük is nem csak duma.  
 Befejeztem! Törölhető!

35kpazcgr

Nekem sem szimpatikus ez a "mindenki moderálva, csak én vagyok villamos" hozzáállás.  
(Én kérek elnézést a mérnökök nevében, nem mindegyik ennyire moderálva és moderálva. Vannak normálisak is, akik szépen, érthetően és főleg türelmesen adják tovább a tudásukat, nem lemoderálvave, ledorongolva a moderálva újoncot.....)

35kpazcgr

Hogy ki csinálja a konfliktust, olvass vissza.
A másokat alapból moderálva -nek néző, nagyképű okoska, vagy a mindig kételkedő, kotnyeles tudatlanka.
Na én is befejeztem. Akár törölhető is.

000000000

Nagyon sajnálok néhány fórumtársat, hogy csak úgy vagdalkozik a vakvilágba.
Emberek!
Ha valaki nem veri két téglával a mellét, hogy nála okosabb nincs a világon, azért az nem biztos, hogy hülye.
Az sem biztos, hogy csak két osztályt sikerült neki összehoznia. (És ha igen, akkor mi van?)
Aki nem teljesen sötét a hozzászólásokból (még ha szerény is az) észre fogja venni azt, hogy nem teljesen „szellemileg alultáplált” az illető.
És ha vaki azt írja, hogy nem annyira járatos a matekban, ne higgyük el neki!
Mi van, ha csak arra kíváncsi, hogy ki a bunkó, paraszt?
Az emberek 99 százaléka nem csinált ebből ügyet.
Az egy százalék, azért rendesen „rácuppant”, ahogy tanítónk mondja.
A hozzászólásokból én is látom, hogy kik azok, akik szakmabeliek és kik azok, akik a nyálukat verik.

Gondolkodott már azon valaki, hogy miért csak „egy” mérnök van ezen a fórumon?
Valójában, jóval többen vannak!
Csak ugye, egy amatőr fórumon, vagy bármilyen közösségben is, nem azzal fog épeszű ember kérkedni, hogy mi is a végzettsége.
Csak az tesz ilyet, akit valamilyen „kényszer gyötör”.