Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

A pontos típust most nem tudom megnézni, de találtam egy ilyet: http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_gep/elektromos_gep_barkacsgep/egyeb/eszterga_187107262.html" TARGET=_fnew>ERM-140 a vaterán
Az ott látott képek alapján azt mondanám, hogy igen, ez az a típus. Én használtan jutottam hozzá, nem tudom alapból milyen felszereltsége lehetett, Nekem pl. nincs hozzá forgócsúcsom sem, a revolver szerszámcserélő viszont igen. A fenti linken az ár is látszik, nagyságrendileg én is ilyesmi összeget adtam az enyémért.

000000000

Alakulsz...,:)) hiszen épp arról beszélgetünk, meddig lehet, szabad, érdemes telibe FELfúrás nélkül dolgozni, annak mi az előnye-hátránya.

000000000

A p.csát!
A hozzáészólásokat el sem olvasod, csak helyből cáfolod.
Ha nem jön be, nem győzöl kihátrálni a kettővel azelőtti hozzászólásod mögül. [#unalmas][#vigyor4][#vigyor4][#vigyor4]

Teaway

"Ezen lendülettel megszüntetendő minden olyan tevékenység, ami 1 W teljesítménynél többet igényel."

Azt mondod, hogy akkor söralátétnek használhatom csak a kedvenc Celine Dion CD-met? [#hehe][#eplus2]

35kpazcgr

[#levele][#gunyos1][#duhos2][#beka3][#violent][#gun][#gonosz3][#mf3]

Robika37

Kedves Tibor !

Gondolom azzal te is egyetértesz, hogy az optimális forgácsolás (forgácsleválasztás)és az optimálisan elkészítendő munkadarabhoz nem mindig tartozik azonos (számításokkal is alátámasztott) technológiai utasítás.
Itt Kaposváron volt annak idején a Csepel művek egyedi nehézgépgyára.
Ott volt egy olyan feladat igaz tanulóként láttam még, hogy egy méter körül hosszot kellet kifúrni kb. 500mm-re.
Te hogyan állnál neki ? Vonatkoztassunk el a konkrét paraméterktől (anyagminőség ,teljesítmény stb.) csak a konkrét technológia a kérdés ?
Előfúrás után furatot bővítenél sok lépésben ?
Nos itt a technológusok úgy gondolom elég sok számolás után egy speciális fúrót terveztek.
Három cserélhető gyorsacél lap volt benne vagy két műszakot ment a darab, de szerintem igy is gyorsabb volt elkészíteni a munkadarabot mint ha az optimális forgácsképződésre koncentráltak volna ......Szerintem el kell fogadni a más megközelítési módokat is.
Üdv: Robika

000000000

Látom, Te sem tisztelsz 1 W-ot, nincs Benned kellő műszaki alázat a tények mentén.
Még lehet nem építettél egy nyamvadt 1W-os power LED-es világítást.:)
De ha már esztergálunk....#13059-ben Evodiron kérdezett tőlem dolgokat, #13066-ban válaszoltam is, egy 4.568 kW-os forgácsolási teljesítményű esztergálási példáról van szó.
Halkan, szerényen megkérdezném Tőled: vajon ehhez a brutális, messze Hobby szintet meghaladó forgácsoláshoz vajon szerinted mekkora hasznos előtoló teljesítmény kell??????
A konkrét válaszadásban besegíthetnek Neked a seggikonozó, poénkodó, álbölcselkedő, unatkozó, Tibor45 allergiás, .... Fórumtársak is.:)

000000000

Nem az én intelmem!

Tibor45 az én jó lelkiismeretem mondatja velem. [#hehe]

000000000

Róbert!  
"Te hogyan állnál neki ?"
Egyben biztos lehetsz: nem állnék neki egy 500 mm-es fúróval telibe fúrni.
Abban is biztos lehetsz, ekkora furathoz tartozó fémanyagot nem alakítanék át teljes mennyiségben forgáccsá, csak végszükségben. Már csak azért se, hogy időt, energiát nyerjek.:)

000000000

Tibor!
Ne kerüljük már meg a kerék problémáját.
Legyen már egyszer egy konkrét kérdésre konkrét válasz!
Ne csak mindenféle maszatolás.
A számaidból kiderül, hogy hogyan lenne valami optimális.
A gyakorlatban az is kiderül, hogy optimális ugyan, de úgy, nem lehet kivitelezni.
Akkor, mi van?
Ne csináljunk semmit?
Nyilván, hogy sok minden alapja az elmélet.
De egy elméletileg sütött kenyérrel, még senki nem lakott jól. (Na itt egy álbölcselet a kedvedért)
Mert addig eljutsz, hogy így nem jó.
Akkor lenne ez érdekes, ha azt is tudnád, hogy hogyan.
Na ez nem mindig jön össze nálad.

000000000

Na látod, Tibor?

Ez vagy Te!
Abból indulsz ki, hogy Kaposvár és a Csepel Művek, még csak nem is hallott arról, hogy létezik cső.
Én, viszont abból indulok ki, hogy a cső volt az első lehetőség, amit számba vettek.
De valamiért elvetették.
Bocsi. Már megint álbölcs voltam.

Szóval.
Az adott problémáról semmit nem tudtál, de már határozott véleményed volt róla.
Az anyósomra emlékeztetsz.
A „mama” volt olyan, hogy helyből tudta, hogy azt a dolgot fordítva kellett volna csinálni.
Gőze nem volt róla, hogy mi is a helyzet.
Egy dolog volt számára biztos.
Az, hogy nem úgy, ahogy más gondolta.
Szólíthatlak ezentúl „mamának”?

000000000

Tudod van az a színvonal, ahova már nem tudok lealacsonyodni még a kedvedért sem...Mellesleg lenne értelmes dolgod... az előbb adtam neked is szorgalmi "házifeladatot". Meglátod, ha azzal foglalkoznál, nem írnál ennyi marhaságot, téveszmét unalmadban, és sokkal szerényebb ember lennél, idétlen poénkodásaid eltűnnének innen velem kapcsolatban.

000000000

És akkor, megint semmi konkrét?

000000000

Replay #13110!!!

000000000

A házi feladat megoldásához kell szorzótábla?
Mert ha igen, rám ne számíts!