Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

LoneWolf

Sorry!
Fél hétkor hiába telefonáltál, mert aludtam (SZOMBAT!!!). Hajnalban jöttem haza, és akkor még felnéztem ide...  
11.30-kor volt ma a felbootolásom :)))
Szóval sorry. SMS-t kellett volna nyomnod.  
:((((((((

Általában reggel 9 előtt nem érdemes keresni engem, mert éjjeli bagoly típus vagyok, vagyis 3-4 között fexem, és reggel 9-10 között éledek... de e-mailt MINDEN NAP olvasok, SMS-t meg szinte azonnal, amint a kézbe veszem a telefont.
VAGYIS: mivel látom, hogy itt sokan sorrendi hálózatként működve stoppolják le, ami nekik kell az adok-veszek topicban, EZÉRT NÁLAM a jövőben kérek mindenkit, hogy SMS-ben stoppoljon (már ha akar valamit venni...). Így el tudom kerülni a feles vitákat.

LoneWolf
az első farkas, aki netezni tudott

LoneWolf

Kedves HJózsi!

E-mailben légyszíves dobj egy kb. árat (nettó), 250x700-as vario gép esetére...
Vagy ha tudsz használtat, esetleg az is érdekel. Ma ugyanis kínáltak egy hasonló típust, használtban, de egyelőre sokalltam az árat, mert lehet, ennyiért újat kapok. De előbb el kellene adnom a TOS íróasztalos kivitelű műszerész esztergámat, mert különben nincs hova tennem az újat... szóval ez még képlékeny, DE MINDENKÉPPEN venni akarok egy dig. kijelzős folyamatos ford. szám szabályozós asztali műszerész kivitelt, hobby célzattal.

LoneWolf
az első farkas, aki netezni tudott

LoneWolf

Ja, és ez is:
http://www.epple.com/produkte?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=318&category_id=3" TARGET=_fnew>ESZTERGA
Kísértetiesen hasonló gép. Csak más a festék meg a betű rajta.
Mindegyik kínai, de persze ez nekem megfelel, mert én havonta össz. max. 20 órát trüttyögnék rajta - pl. alátétek, távtartók, tengelykék és egyéb pösztörkék pepecselését akarnám vele.

Az ár döntő...

Lone

LoneWolf

Rinaldo:
ITT is köszönöm! Hétfőn EXCHANGE DAY. :)))

LoneWolf

2zu6sybvj

Tisztelt Molinari!
Szeretném megkérdezni Öntől,hogy a képen szereplő főorsó nem egy ERM-140 tip gyöngyösi padé.Amennyiben igen ,szeretném megkérdezni,hogy milyen tartozékok járhattak eredetileg a géphez és ha tudható most mit érhet
egy ilyen gép.Köszönöm válaszát.
Tisztelettel:Endre

KoLa

Ez is MSD vezérlő csak nem digitális! Kérdeztem a Gyurit de 12Nm-s motorhoz nincs neki digitális vezérlője,( úgyhogy marad egyelőre ez a lassú) jó ez egyébként még úgy is csak tanulom a programozást! jobb ha lassabb egy kicsit mert manual-ban is sokat használom.
A szervó ebben a méretben túl grága de azért majd megpróbálhatsz rábeszélni[#wave]

KoLa

A fogás 3mm-ként, az előtolás 0.2mm fordulatonként,tudna nagyobbat is de mivel 200mm re van kilógatva,ezt találtam biztonságosnak!

f35ezvjs

Ment Email neked

svejk

Olvasom megint a #130023-at. Tehát 12Nm-es motor hajt 1:2-ben 5 mm-es emelkedésű orsót.
Lehet ki kellene számoltatnod neked is az optimumot...

Szoktam az EMV padon fúrni telibe nagyobbacska, 30-40-es fúrókkal. A szegnyereg azt hiszem 5  mm-es emelkedésű, kb 100 mm-es a kerék sugara. szerintem nem kell a tekeréséhez közel sem 24 Nm forgatónyomaték. Vagy csak f@sza élesek a fúróink :)

KoLa

Hát az az igazság hogy az ilyen nagy fúróktól kímélem a golyós orsókat!( csak próbaképpen fúrtam vele) én is inkább a szegnyeregből fúrok telibe, egy hosszabbítóval a kerék küllői között,kiköszörülöm a keresztélt és könnyen fúrok , de ki az? aki, kiszámolja ezt mindenféle anyagra és kopottságra való tekintettel hogy egy limitet meghatározzon nyomatékban amikor főleg kézzel köszörült HSS fúrókat használok!ezt csak úgy lehet hogy én adom az előtolást és érzem hogyha kopik a 38-s fúró, a léptetők tolják ugyan iszonyatos erővel az áttételeknek köszönhetően, de inkább kímélem őket! hisz' olyan picik azok a golyók az anyában!A golyós orsó (16x5) hányszoros nyomatékot ad?
Gondolom ezért jobb a szervó mert az vissza van csatolva és addig tolja míg egyszer csak odaér nincs lépésvesztés csak nagyobb áramfelvétel ha nő az erő a tolással szemben.
Arra azonban kíváncsi lennék valóban, hogy tulajdonképpen mekkora tolóerő ébred? az 5mm menetemelkedésű 16-s átmérőjű golyós orsókon, ha 24Nm-el forgatom![#wave]

000000000

"mekkora tolóerő ébred?"
F=6.282*M/h =~ 30154 N

svejk

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1179043794" TARGET=_fnew>Képletek és számítások topic #2
Tehát a fentiek szerint a golyósorsód kb. 30000 N-nal, azaz kb. 3 tonnával tud nyomulni.  

Evodiron

Hirtelen rákeresve egy ilyen orsónak 10kN-t bírnia kell, úgyhogy tolhatod neki rendesen. :D
(http://www.steinmeyer.com/content/cnt_cnt/docid_970/iso_en)

Evodiron

Nem csak 3000N?

Evodiron

Ha tényleg 30kN a max, akkor az orsó kicsi lett, vagy a motor nagy.