Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Én már kértelek rá, hogy veszíts el.
Nem tudom, hogy mi nem volt világos a kérésemben?

Evodiron

[#vigyor2] Fúúú, tényleg, pajszerral sokkal könnyebb lesz! [#kacsint]
Csak azért írtam, mert ma láttam a praktikerben egy ilyen kis gépet. Én nagyobbra emlékeztem, de hát elég gyámoltalan volt szegényke a maga méretével. :) (azt meg sem kellene említenem, hogy a főorsó kotyogott, meg a szánrendszerben is volt egy kevéske holtjáték...)

svejk

Ez nem elszólás volt.. ezeket a dolgokat amit leírtál csak saját magadnak köszönheted, senki nem erőltette rád.
Én nem vagyok megsértődve, főleg nem az "1 Watjaid" miatt. Azt a csatát varsával vívtad én csak próbáltam mederbe terelni a dolgokat, érvekkel, melyekre fittyet hánytál, kiszámoltam magamnak kínkeservesen, jól/rosszul amit meg akartam tudni. Persze ott is nekem kellett a rövidebbet húzni, de erre már óva intettek még mielőtt elkezdtem volna.
Aki ismer tudja mindenki hogy alapjában véve nagyon jó ember vagy Te, és én ezt mindenkinek el is mondom akivel beszélek rólad. Sajnos itt fórumon valahogy nem jönnek neked össze a dolgok általában.
Én továbbra is próbálom minimalizálni a Veled való szóváltást, inkább beveszem a "letojom tablettát".
A lényeg az hogy hidd el nem a személyeddel van itt sok embernek gondja hanem a roppant cinikus fórumozó mérnökkel.
No de hát ki vagyok én hogy észt osztok, és igazad is van ebben. Csak tudod ha elszakad a cérna, minden ember másképp nyílik ki.
Eleinte mindig írtam a vitázóknak hogy csak azt írják le amit a másik ember szemébe is merne mondani.
Lehetne itt vitakultúráról is bájcsevegni de én pl. a szegényes szókincsemmel, sokszor még ha biztos is vagyok dolgokban azt sem tudom kifejezően leírni...
No mindegy ez is csak szófosás már részemről..
Békés Karácsonyt Neked!!
Ja és hidd el itt van ám a régi Svejk is, és csak rajtad múlik hogy melyikkel beszélsz.

000000000

A hangulatjelekből ítélve poén akart lenni a kérdés.

Amikor az ember mondjuk esztergálni akar (de bármi másra is igaz lehet) figyelembe kell venni, hogy az a gép hobby, vagy ipari gép. Abból a munkadarabból egyetlen darab, vagy ezer darab?
Milyen szerszámok állnak rendelkezésre? (Esetleg, milyen anyagi források) mert ugye, egyetlen furatért vagy vesz az ember egy tizen ezer forintos szerszámot, vagy nem. Főleg, ha más módon is elkészíthető az óhajtott alkatrész.

svejk

Jajj, ne már Szegelgetek!
Ne csináld ezt!  
Abban igaza van Csikinek hogy T45 sok okos dolgot letett már ide, még ha nem is magától hanem úgy húztuk ki belőle.
Csiki meg egy példaértékű ember ismerem személyesen minden találkozón ott van szinte. Elismert tagja a fórumnak.
Te is az lehetsz, de nem az ilyen jellegű beszólásokkal.
Ne kelljen már moderálni senkit...

svejk

Látod már szúrtál megint egyet szegény KoLának is...
Tudom-tudom ott vannak a smile-k, de hidd el mit sem érnek ...

svejk

Töredelmesen bevallom nem olvastam végig.. :(
Tudod nekem is már többet elnéztek itt a fórumtársak mint esetleg másnak, lehet nem érdemeltem ki de mégis ez történt.
Most így tettem én is Csikivel...

svejk

[#crazya] Te sem változol meg :)
Küldjek egy "letojom tablettát"?

4um5b65d

Így lehet a moderátort moderálni....[#nyes][#nyes]

000000000

Sovány vigasz [#eplus2] lehetett neki.

svejk

Ehhez képest már vagy 6 éve virágzik a fórum, pedig vannak/voltak kivételezettek.
Tökéletes egyenlőség nem létezik...
Van aki elfogadja ezt van aki nem...
Itt van Laslie esete is.. neki is több minden el van nézve, gondolom mert rengeteget tett le az asztalra, és nem a két szép szeméért.
(nem is ismerjük a szemét mert még egy találkozón sem volt ott, esetleg inkognitóban :))

Robika37

Na-na !
Jó az a pajszer a maga helyén és idejében.
Csak hát az Erba kézikerekén nem megy át a 16-os köracél, nekem 22-es van mert a vékonyabb töri a kezemet.
Komolyra fordítva amit én felvetettem az átmérő 500 körüli furat volt,de ezt hagyjuk.
Csupán filozófiai kérdés a pajszerrel kapcsolatban: melyik a jobb ha szépen egyenletesen hajtod azt a kallantyút egy megnövelt erőkarral vagy rángatod az eredeti méretén ,hogy egy idő után majd kiszakad a csuklód. Kéretik figyelmesen elolvasni.
Tisztelettel: Robika

robroy007

Már engem is cukkolsz kedves fórumtárs

üdv Robroy007

4um5b65d

[#puszi]

Értem én a virág nyelven megfogalmazott "ájjá má le" figyelmeztetést.... :)

4um5b65d

[#taps][#eljen][#eplus2]