Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Én lefordultam a témáról.  
A ma reggeli #13149, 13152-ben tényszerűen, összefoglalóan minden benne van. Nem tehetek róla, hogy már megint ~40 beírás keletkezett, és egy rohadt konkrét betű értelmes ellenérv, számadat bizonyos emberektől nem hangzott el, csak a szokásos verkli megy, hogy én ki vagyok, meg mi vagyok. Nyomatékosan megkérek Mindenkit, szakmai érvek mentén follyon a vita, vagy sehogy! Igencsak elegem van a #13171, 13172 stílusú beszólásokból is, szerencsére van itt olyan moderátor is, aki hasonlóan érezte, hol a határ, köszönöm neki.

4um5b65d

Olvasd el újra hogy Kola mit írt az előfúrás hátrányairól.
Előtte nyugodtan vigyázba vághatod magad ha az esztergálás a téma.  
Nyuszi vagy te még ehhez a témához csak farkasul ordítasz.

Vetesi75

Üdv! Mivel erről még nem esett szó, csak a keresztél könnyítésről, kérdezném: A kettős csúcsszög köszölülése a fúróra mennyire befolyásolja az előtolóerő nagyságát. Azt tudom, hogy csökkenti, de százalékosan kb. mennyire? A többi előnyével-hátrányával tisztában vagyok. Köszönöm!

svejk

Szerintem nem jó tapasztalatot szűrtél le.
KoLa azt írta a direkt félreköszörült fúróval be tud állítani pontos furatméretet...

"Mellesleg kicsit durva és inkorrekt dolog ~40-es fúróval telibe fúrkálni fémet."

Igazából ebből alakult ki a vita és én ezt a dolgot magamra is vettem de szerencsére épp nálam volt egy "letojom tabletta" és be is kaptam egyet, így inkább nem reagáltam :))

KoLa később pedig elmagyarázta a telibe fúrás előnyét, én ezt amúgy sem tudtam volna ilyen szépen megtenni.
Még később aztán valóban lehet feleslegesen ugrottak a témára mások is, de hát mindenki viselje a saját keresztjét, biztos vagyok benne hogy ha a fenti idézetet más írja nem lett volna belőle gond.

4um5b65d

Ja és még valami.
Elképzelhetőnek tartod, hogy az itt helyet foglaló drehások nem próbálták ki még az előfúrt anyagra történő felfúrást ?
Nem kellene annyira ostobának lenni, hogy azt hidd csak azért utasítja el a drehás az előfúrást mert te mondtad, hogy így kell.
Egyszerűen azért dobja vissza az ötletet, mert qrva jól tudja azt hogy nem jó az amit le akarsz nyomni a torkán.

7vpav5d32

Hidd el mindkét oldalt értem és csodálom is a szakmai dolgaikat(igaz más a megközelítés ) pedig én is kipróbáltam már ezt azt, de mikor csak unalom űzőként egy név láttán kötözködik valaki azt már nagyon unom.
 Az utólsó Tiboros vita óta Ő is sokat változtatott, de így is a torkának estek.
Van szerencsém mindkettőjüket jól ismerni és tudom, hogy éjszakákat tudnának beszélgetni vita nélkül.

7vpav5d32

"Szerintem nem jó tapasztalatot szűrtél le.  
KoLa azt írta a direkt félreköszörült fúróval be tud állítani pontos furatméretet...  " De az irányát már nem biztos ami szintén fontos lehet.

000000000

"..fenti idézetet más írja nem lett volna belőle gond.."
Látod komám most szóltad el magad, erről beszélek. Nem azt nézed már te sem, mi a műszaki tartalma, gondolatmenete annak, amit írok, mióta ok nélkül megsértődtél bizonyos hajtástechnikai vitáink kapcsán, hogy mi mennyi, pl. hány W kell egy optimális Hobby CNC géphez, mi az optimális áttétel, stb...
Hiszen most is kiderült, és egyértelmű: nem azt nézik itt kb. 10-en veled együtt, mit írok, hanem ha egy 45-re végződő nevet látnak itt, már megy is az olyan beszólás, amit most is tettél. Kár, hogy ilyen lettél, a régi Svejket szeretem, amikor az ablaktörlő motoros vitákat is a végén közmegegyezéssel sokkal higgadtabban le tudtunk zárni. Az is igaz, akkor még a vigyáz állást követelő Laslie barátod sehol sem volt itt a Fórumon.:)

Moderálva lesz megint a hozzászólásod!
1 figyelmeztetés

hostya

Kedves Szegelgetek!

Iszol te rendesen (itt most gondban vagyok, hogy (?) vagy (!) jelet tegyek a mondat végére.

Tudsz segíteni?

000000000

Csak ennyire futotta?
Szegény Moderálva attól még hogy h... mindeki tudja mit akartál
1 figyelmeztetés

hostya

Evodiron

Akkor most egy Erba 300-as padon, ha 60-as átm. c45-ös acélba akarok egy 40-es átmérőjű furatot, akkor elő fúrjak vagy nyomjam a 40-essel telibe?  [#fejvakaras][#help][#hehe][#idiota]

7vpav5d32

Nincs itt semmi gond csak tudja az ember hol a helye és úgy próbáljon komunikálni.

hostya

Vetesi75

"acélba akarok" Azon a gépen ne akarj! Meg különben is, valószínűleg kompatibilitási probléma lépne fel a fúró morse4-es kúpjából kifolyólag... :)