Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Atti! megjött a csomag![#eljen][#eljen][#eljen]

000000000

Van egy bizonyos szint ami alatt nem lehet értelmesen kommunikálni. Te ez alatt a szint alatt vagy, Kolával együtt. Az írott szöveg megértésw számotokra leküzdhetetlen kihívás.

3m9kaxws5

Ha elfogyott szólj van még ott ahol ez volt.[#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Na megkerestem ám a te leírásodat is, arrol, hogy kell egy 30-as anyaggal meg egy esztergával kiverni a közvalakat:), még jó hogy annak idején nem olvastam  és hittem el. Így még életben vagyok.

MA megszorult hidegen a főorsó 1500-as fordulaton kb 10 mp után. Tehát mégis hidegen szorul meg, az első visszaemlékezésed volt a helyes:)

4um5b65d

A 30-as tengellyel nem volt gond, az akkori vitát lezárandó, lementem a műhelybe és sokkalta nagyobb fogást vettem rajta mint a vita tárgyában megjelölt fogás és simán meg lehetett csinálni.

KoLa

Nem fejtetted meg a lényeget!
Az E 400 főorsóját be lehet állítani nagyfordulathoz, kisfordulathoz,hideg és üzemmeleg állapothoz, de van olyan beállítás amihez járatni kell a gépet és nem szabad egyből feltenni 1500-ra mert nem lesz kenés és hirtelen melegszik meg a bronzcsapágy! Compre?

KoLa

[#integet2][#law][#eljen][#worship][#nevetes1]

4um5b65d

Milyen kenése van egyébként az E400-nak ?
Csak pisilteti rá az olajat , vagy a szívattyú átpréseli a bz perselyen az anyagot ?

KoLa

Nem igazán átpréseli! Egy központi házba nyomja aminek a másik vége a műanyag 'gomba' amin látod hogy van olajozás, ebből a térből megy tovább az olaj ha jól emlékszem két irányba, de minden cső csak be van úgy dugva oda ! tehát amerre könnyebb arra megy az olaj,de ez biztosan ki van számolva! hogy így is több az olaj, mint ami kell a főorsó csapágynak.

000000000

Nem vagy egy kicsit elszállva magadtól?

000000000

Előtte járta pár percet , mert visrosszaktam az eredeti motort a kupplunggal, és azt próbálgattam.
Nem volt rajt tokmánny, és a kupplung is nagyon csúszósra volt állítva, ezért csak a főorsó állt le de a motor nem:)

000000000

A domború házasra emlékszel Kola.
A szögletesnél a kémlelőnyílás nem a fő elosztón van, hanem egy vékony műanyag csö van odavezetve az ablakhoz a fő elosztóból. Ebből meg épp hogy csöpög valamicske olaj az ablakba. Szerintem a régi korrektebb emgoldás volt, mert ezen nem sokat látni, nagyon oda kell figyelni zseblámpával, hogy valamit lehessen látni, de a ház kialakítása miatt nem tudták máshova tenni az ablakot.

000000000

Van egy kis túlnyomás, de préselésről nincs szó. A fő elosztó kicsit magasabban van, ebből adódik egy kis túlnyomás, több nem naghyon, mert az elosztóból számtalan csővün keresztül is el tud folyni az olaj, a kisebb ellenállást választa. Ha felfúják valamelyik csövön az olajró nyílást  (ez volt nálam a cserekerékházban) akkor a többi helyre és a főorsóba kevesebb olaj megy. Ez én korrigáltam, nem az volt a baj. Szerintem anniy, hogy a főorsó kisebb tömege miatt gyorsabban melegszik az első percekben, mint a csapágy, ami a nagy tömegű házba eltudja vezetni a hőt. Hudeg állapotnál ezt azt okozza, hogy az első percekben a csapágyhézag lecsökken, mejd ha kiegyenlítüdtek a hőmérsékletek, akkor beáll a normál hézag. Valószínüleg el lehetett volna kerülni a megszorulást, ha hosszabban előmelegítem 750-es fordulaton.  Jobb a békeség, visszaállítottam az 0.05 százados hézagot, azzal hidegen is bírta az 1500-at. OLyan könnyen fogott így, hogy mint a biciklikerék megállás után még kicsit vissza is fordult a kiegyensúlyozatlanság miatt a főorsó.
Ha nem remeg, be leszúráskor, akkor marad ez, a hézag. Amit eddig csináltam vele kis fogásokkal, azzal nem volt semm gond.

000000000

Most nem, de " TARGET=_fnew>Itt 1:30 kürül elszálltam kicsit:)

000000000

Aha a 30 stimmelt, csak az anyag a fordulat az előtolás a gép a kés és az esztergályos volt egészen más (kategőria) ami általában kéznél van otthon egy ilyen kéetlen balfácánnál inasnál  mint én, aki sem írni sem el nem szállni nem tud az esztergálásról már ne is beszéljük. Szóval szerintem nálam minden adott volt egy kis falbontáshoz, csak elhatározás kérdése, hogy megteszem-e.