Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!

Elkészültem a kis CNC-m. KoLa, Köszönöm!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szabi83/SzabiCNC/szabicnckiskep.jpg" border=0>

Gondom az, hogy a Z tengelyem Y irányba nem áll stabilan. Tizenkettes húzott köracélt alkalmaztam lineáris vezetőnek, a lineáris csapágyak nyomott hagytak benne.
Hogyan lehetne javítani a helyzeten ?  

(Bocs, ha rossz helyre írtam.)

Robika37

Gratulálok !

Szasza , te hoztál nekem mintának fúróolajat Kaposvárra.
Mi volt a típus nem emlékszel?
Robika

000000000

Köszi!  
Igen, holnap megnézem.

KoLa

Szia! az én munkám mi is volt ebben a gépben?
Neked kellettek azok a 40-es négyszögacél csapágyházak?
A 12-es húzott helyett 12-es 'ezüstacél', edzetlenül is 20 HRC a keménysége, míg a húzott anyagodat nulla alattinak lehet csak mérni!

000000000

Szia!

Igen, nekem csináltad a csapágyházakat.

Ez az ezüstacél merevebb jól értem? Minél keményebb annál merevebb. Hmm

000000000

Sziasztok !
Nagyon hobby esztergályos vagyok. Az a kérdésem, hogy E1N tip. gépnél a főorsó csapágyak holtjátékát hogyan kell mérni és beállítani ?
Köszi előre is !

Motoros

Valamikor próbáltam az ezüstacélt ilyen célra, de a golyók abban is nyomot hagynak. A kéregedzett az igazi ide.

gsbwxanch

Szia,
több kép?
Köszi!

000000000

Szia!

Mappámban van még pár darab kép, http://cnctar.hobbycnc.hu/Szabi83/SzabiCNC/" TARGET=_fnew>Itt.

Üdv

000000000

Köszi, megpróbálok szerezni.

KoLa

Hát igen! én is csak elsőre gondoltam, hogy jó lesz!a köracél helyett, nekem 12-s Poldi acél csak húzásra és tolásra stabil!és erre a célra sohasem használtam
De nem tudhatjuk hogy Szabi mire is akarja használni ezt a gépet? lehet hogy első gép, és tanulmány jellegű, majd meglátjuk ha beindul, mennyire stabil!

KoLa

Szabi ! sok a hegesztés!
Előbb hegesztünk, és utána forgácsolunk!
A hegesztés tizedeket tud feszíteni a csapágyházakon!úgyhogy hiába a pontos munka, ha ráhegesztesz értelmét veszti! ilyen esetben ésszerűbb a csavarozás, mert állítható!és stabilitás szempontjából is jó!ezen a gépen.
Csak az sok munka!

000000000

Kola, tudom, a danamid anya felfogatására gondolsz, illetve annak ideiglenes rögzítéséről. Jobbára fával szeretnék dolgozni.
A hegesztés azért van még így, mert ez a harmadik próbálkozásom. Úgy néz ki ez lesz a végleges megoldás a danamid anya rögzítésére, hamarosan szétszedem és elkészítem a csavaros rögzítést, finomítok egy-két dolgon, berakom a szimeringeket , az asztal is kap egy T-nútos dolgot.
A negyedik tengelyemről, rakok fel képet, ha tudok azzal foglalkozni, érdekes egy megoldás, fél kész állapotban van…  

KoLa

Akkor jó! kíváncsivá tettél mi az az érdekes megoldás?!

ywathzay

szia KoLa! Minap megkaptad a levelem? El tudod készíteni amit kértem?