Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Na, tudtam én, hogy van valami a levegőben[#nyes][#nyes]

7cim5mm0

Tiszteletem az uraknak!
Sándor István vagyok, érdekelnek a magyar forgácsoló gépek, ezek története. Mostanság egy gépműhelyt igyekszem felszerelni. Láttam hogy az EKM-200 típusú esztergapadról volt itt szó. Ezúton kérném szépen a kollégát akinek a tulajdonában van a gép, hogy felvegye velem a kapcsolatot, esetleg egy elérhetőséget adjon. Nagyon kíváncsi vagyok a gépre, és tekintve hogy az hagyományos megmunkálásra nem igazán való, esetleg fel tudnék ajánlani érte cserébe közepes műszerész esztergát. Remélem nem veszi a tisztelt tulajdonos tolakodásnak az írásomat! Amennyiben nem érdekli a csere, legalább néhány képet készítenék a gépről, ha nem zárkózik el tőle.
A segítséget előre is köszönöm!
Elérhetőségek:
E-mail:vaskukac@citromail.hu
Tel.:30/kettőszáztizenegy2963

KoLa

Milyen a kuplung? mert az elektromosat nem lehet állítani, ha jól emlékszem benne van a hajtóműházban hozzáférhetetlenül, a röpsúlyos megoldás pedig ...aki ismeri, nem igazán látványos megoldás az ékszíjtárcsa belsejében!

zczzn9622

Üdv.Egy jó kis oldal a magyar gépgyártásról:
http://www.szerszamgepgyartas.hu/index.htm

000000000

Még nem mutattam képeket róla? Pont olyan mint a melóhelyeden az aktuális e400-asod. Tehát a motoron van a kupplung, röpsúlyos, fék nincs rajta.A nagy "hernyőcsavar" kifelé tekesésével csúszósabb, befele meg ellenkezőleg váltózik.

KoLa

Nekem nincs rajta mert egy kisebb tárcsát tettem rá helyette, hogy a legkisebb fordulatom csökkenjen!

000000000

" TARGET=_fnew>Errőla gépről van szó. A kupplung most ennyit tud csúszni. A vezérlés reteszelése lehet, hogy nem jó, mert ha gyorsanváltok reverzbe akkor szerintem zárlatot csinál, azaz direktbe összeköt két fázist, mert az egyik relé még nem engedett el, amikor a másik irányt rákapcsolja. Ezért látszik a képen, hogy a 230-as hálózaton is felugrik a feszültség mielőtt levágja a 32A-os automatát.

000000000

D.Laci módszerével elvégeztem a főorsó ellenőrzését. Mivel ő nem tud videostúdiót berendezni, felvettem helyette a folyamatot" TARGET=_fnew>folyamatot :)

svejk

Ráérő ember lehetsz...
Már az elején meghökkentem, hogy miféle keresztszán ez? :))
De ugye nem komolyan feltételezted a csalást a másik fél részéről?
Nem olyan fickó Ő aki ilyet tenne...

4um5b65d

Hát ezen lehidaltam...
Honnan a fenéből van D.L. mesternek levegős főorsója ?
Csaba majdnem annyira "hülye" vagy mint én.....
[#nyes][#nyes][#taps][#taps]

7cim5mm0

Tiszteletem!
köszönöm a segítséget, ismerem az oldalt. Tetszik nagyon, kár hogy mostanában nem törődtek vele.

000000000

Nincs itt semmi csalás. Az óra azt mutatja ami van. Csak az a baj, hogy ennek semmi köze a lényeghez. Ő azt hiszi, hogy így lehet ellenőrízni, hogy a tokmáényba fogott anyag "szalad"-e. Én nem azt mondtam, hogy csalt, csak azt, hogy ez az ellenőrzés nem alkalmas arra, hogy a szaladást bizonyítsa. Ahhoz meg kell forgatni a tengelyt. Ő mindent felvett  videóra, csak a megforgatást meg a befogást nem. Ez nem csalás, csak ha kicsit csúsztatok akkor azt mondom, hogy tévedes, ha nem csúsztatok, akkomeg inkább csöndben maradok, mert ...

ywathzay

Hát ez besz.rás, Te most olyat játszol mint az USA -ban egy fickó aki mindenáron be akarja bizonyítani, hogy Uri Geller csaló. Igaz hogy neki is csak hipotézisei vannak, de azokat kitűnően tudja bizonyítani.  
Mondjuk én ezen a videón nagyon jót nevettem, lehet foglalkoznod kellene filmrendezéssel is.[#circling]

KoLa

'van aki videaós min tea'
Van aki DLaci, mint ügyi Mester!
Van aki esztergályos mint Laslie!
Van aki PartMaster mint H Józsi!
Van aki mérnök mint Svejk!
Van aki szócső mint KisKZ!
Van aki vágja az AC-t Merkel Géza!
Van 'apja' aki Nádházi!
Van aki mindenhez ért mint Vbodi!
Van aki mérnök mint T45!
Van aki szervó mint Sneci!
Van aki ezt az egészet fizeti , Varsányi!!!
Van aki kitalálta Magi István!!!
Van aki találkozókat szervez mint Danibá!
Van aki segíti az építőket mint Tibor György!!!
Van aki csak találkozókra jár?
És van aki csak tátja a száját hogy milyen tudós emberek vannak itt - mint én
[#nevetes1]

Akit kifelejtettem bocsi - de lehet bővíteni

svejk

Sajnos velem nagyot tévedtél, én csak proli vagyok :(