Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igaz,hogy nem késköszörülés,de...

Ha jól emlékszem,74 tavaszát írtuk akkor...
Osztálykirándulás,Pécs,Komló,környékén.
Az MK23 http://www.youtube.com/watch?v=eVspMV0LWI4" TARGET=_fnew>EZT a kazettát nyúzta,és úgy emlékszem,annak a feketehajú kislánynak is nagyon tetszett...

"Jó azért néha előszedni a régieket és újra hallgatni..."

Sajnos,a főcím már nagyon nem aktuális.:((

KoLa

Nekem fél cédula jutott:)))

PSoft

Szintén zenész.:)

Látod...
Ez a sor is IGAZ,meg az összes többi is.

KoLa

000000000

Nem marháskodtam, és már így is nagyon viosszafogott vagyok. A következő 20 hozzászólásomat megírás itán törlöm vezeklésül.

000000000

Azt hittem, hogy az lehetek, de látom, hogy a társadalom összetétele az összes közösségben azonos, így ebben is. HOzzátenni sajnos ehhez én nem tudok semmit, mert ahhoz a többség véleményével egyező bólógatásonkívül itt más véleméyn felháborodást okoz. Ez volt az utolsó hozzászólásom,  nem akartam ártani, csak jobbá tenni a dolgokat. Ezen túl read only módban használom ezt a fórumot.

000000000

Nem követtem az eddigieket, csak ehhez a beírásodhoz szólnék hozzá.

A mi társadalmunk nem alkalmas a kulturált vitára.
Mi a bólogatásra és a s…nyalásra rendezkedtünk be.
Teszzük ezt abban a hitben, hogy ez a legkisebb rossz, ami történhet velünk, ami most történik velünk.
Jó lenne már egyszer elgondolkodni azon, hogy hová is jutottunk ezzel a szemlélettel.
Az is lehet, hogy soha nem fogjuk megtenni, mert akkor szemközt kellene köpnünk önmagunkat.

Mivel a hozzászólásom nem kapcsolódik a témához, ezért biztosan törölve lesz.

35kpazcgr

Jegyezd meg:
Itt szép lehetsz, de okos nem.

KoLa

Az utóbbi hetekben egyre többet szívtam lépésvesztések miatt! Már azt hittem tényleg rossz ez a léptetős eszterga , pár késem és néhány selejt bánta, mire egyértelmű lett hogy szét kell szedni az X tengely meghajtást!
A poliuretán betétes alu kuplung volt a baj okozója, ugyanis gyárilag meg volt perselyezve 17-es átmérőn , én viszont véstem bele 4-es reteszhornyot az eredeti 12-s furatba, ezzel elfelezve a perselyt, csak épp egy kicsi tartotta, mikor kihúztam le is tört róla az a kis rész ( fotó)
Az egészről fogalmam sem volt eddig, míg meg nem fordult benne egy párszor, kívülről sem látszott rajta mert le volt festve ezüstszínű matt festékkel, amitől azt hittem hogy homokfújva van, de mostmár látszik rajta a trükk!
Akinek hasonló van a gépén nézze meg egy kis kapargatással van-e benne persely nehogy úgy járjon mint én!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/%daj%20k%e9pek/Kuplung/Kuplung%2001.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/%daj%20k%e9pek/Kuplung/Kuplung%2002.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/%daj%20k%e9pek/Kuplung/Kuplung%2003.jpg" border=0>

000000000

Ez tényleg nagy szívás! De legalább tanulság másoknak is.

svejk

Pedig én fel tudnék a fórumból sorolna vagy 8-10 nevet akik nagyon okosak és nagy tisztelettel nézek feléjük.
Többségüket ismerem személyesen is, de egyáltalán nem szépek :)))

4um5b65d

Lala, én a helyedben a PU-t is kiiktatnám a hajtásláncból. Összenyomható az anyag és ennél fogva kaki... :)

000000000

Szerintem, mi szeretjük a szép okosakat, a csúnya okosakat, a szép butákat, a csúnya butákat,
De, nagyon nem: az OKOSKODÓKAT, a KÖTÖZKÖDŐKET!  

Meg, ha itt csak szép emberek vannak, de okosak nem, akkor miért itt tanulják állandóan több százan a CNC alapjait, vagy nem is annyira alapjait.

robroy007

Pedig neked még nem is úgy válaszoltam mint T45 kollégának mert neki megígértem, hogy ha nem nyilatkozik világosan és egyértelműen a hozzászólásaiban b@szogatni fogom miatta

mert ugye Ő az aki a tudásával együtt tudna segíteni de eddig nem mindig tette meg ezt úgy hogy a teljesség igénye meglegyen benne

(Tibor ha olvasod nem b@szogatásnak szántam, mielőtt még megint vita indulna a mérnök melós viszonyban)

KoLa

Ez a része a kuplungnak, mármint a PU betét, nem összenyomható, jó minőségű anyag!
Csak azt nem értem hogyan lehet az hogy, ahol ezt a kuplungot gyártják megperselyeznek egy nagyobb furatméretű gyártmányt és eladják mint tökéleteset , legvégül egy esztergályosnak, aki reteszhornyot vés bele mert nem bízik abban hogy egy M5-s csavarral úgy meglehet húzni egy hasított alu kuplungot hogy az bírja sokáig azt a nyomatékot ami 12Nm oda vissza és még bizonyos fordulatoknál rezonál is a motor!Ehhez kell a reteszelés a szorításon kívül! és annak idején ha jól emlékszem úgy 'istenigazából' nem húztam meg ezt az 5-s csavart mert hogy minek ott a príma reteszelés ( a perselybe!!! [#hawaii])