Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem lenéztem!
Magamból indultam ki.  
[#wave]

4um5b65d

Nem ám lenézni magadat....[#nyes][#nyes]

s7manbs8

Az elvek az érdekesek, az többet számít, mint hogy van e, mert az után ha ügyes vagy meg is lehet csinálni, ha nem is olyan minőségben... :):)

KoLa

"A gyorsváltósnak nincs mire visszaálljon."
De van! de van
Ha mondjuk egy csúcsesztergán használod és két késsel megoldod a munkát akkor a fontosabb átmérőzőt kinullázod a nóniuszon a másikat meg számolod!és ha kicseréled majd visszateszed akkor a méretet tudni fogod a nóniuszról, ha visszaáll?!!

4um5b65d

Őőőőőőő, navájácsak,asszemnemmértemamitírsz.

"Kalapálgatok fórumtárs" arra gondolt, hogy a késtartónak nincs olyan beugró stift helye ami alapján 90 fokonként pozíciónálhatna.
Te most arra gondolsz, hogy nóniusszal odaállsz ahová gondolsz és forgatod a késtartót, majd a kés csúcsát nekiforgatod az anyagnak és ezáltal áll be a késtartó ?

KoLa

Ááááá dehogy ! ez kétértelmű!Hagyjuk az egészet, én a méretre gondoltam és a kés csere utáni visszaállás pontosságára, ha nem tekerjük el a nóniuszt!

000000000

Megint csak magamat hoznám példának, hogy ne sértsek meg senkit.
Arra az esetre írtam, hogy egyik alkatrész kész és kiveszem a kést. (Betétet)
Másik munkadarabhoz másik kést teszek. Dolgozok vele és a meló úgyhozza, hogy a másik alkatrészhez visszateszem az előzőt szerszámot.
Már gőzőm nincsen, hogy közben hány körrel és merre tekertem közben a keresztszánt.
Kénytelen leszek érintőt venni és újra mérni.
Hogy másnál hogy is megy, azt nem tudom.
Láttam már profi játékost, aki kinagyolt egy bonyolultabb alakú munkadarabot úgy, hogy az elején egyszer mért és végig pontosan tudta, hogy hol tart.
Nekem ez nem megy. Hogy a többi hobbistának megy-e, azt nem tudom.
Én, bizony sokszor mérek. és feleslegen.
A sok mérés sajnos ritkán eredményez pontosságot is. Nálam.
Erre az esetre értettem, hogy mindegy, hogy század pontosan visszaáll, vagy nem.
Úgy is méricskélek. Akkor, már mindegy.

KoLa

Ezt akartam írni én! is csak röviden fogalmaztam!
A sok mérés csak azt jelenti hogy a géped vagy a késed, igényli az ellenőrzést mert nem mai gyerek már:)))
Tudod mint az a bizonyos 'Ács' aki mikor szabja az anyagot fütyörészik, mikor meg állítja össze akkor meg káromkodik!
Na ezt megelőzhetjük a méréssel [#wave]

D.Laci

Már megint nem értelek...
Ha te megcsináltad gondolod hogy az én tudásom kevesebb mint a tiéd? Vagy szerinted rosszul köszörűltem fel a gépemet?

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/eszterga/Video_02.wmv" TARGET=_fnew>Telós videó. 215mm-t lóg ki az anyag. 180mm megy végig, 0,01mm-s műszer mutatója megsem moccan....

3m9kaxws5

Igen lötyögött.

Sz.József

Csapágyház, csapágyfészek esztergálás 2 oldalról...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/MBF550_atalakit/cs-feszek-kicsi/cshaz%2001.jpg" border=0>  http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/MBF550_atalakit/cs-feszek-kicsi/cshaz%2002.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/MBF550_atalakit/cs-feszek/" TARGET=_fnew>Több kép a folyamatról itt

Hátha valakinek hasznos...

000000000

Amit írsz annak szerintem nincs értelme.
A videót megnéztem, tényleg nem mozdul az óra.
De mi ebben az érdekes? HA elolvastad a hozzászólásomat, mielőtt válaszoltál talán kiderült belőle, hogy engem a tokmányba való befogás érdekel, nem egy a rúd, aminmeg sem moccan az óra. Honnan tudjam, hogy nem a kópba van-e bedugva, vagy nem épp előtte esztergáltad, köszörülted fel a gépben?
Azt az "okos" tanácsot aadtad ugyains, hogy fogjak be a tokmányba egy köszörüélt anyagot. Szerintem ez orbitális marhaság, mert nem lehet befogni úgy hogy baromira ne üssön.

000000000

JA és a lányeg amit félreértettél,  ródnak szaldni kell, aza forgatsd meg ne egy álló rüdon menj végig. Tehát befogod, kiórázod, vagy csinálsz vele amit akarsz de nem forgácsolod, aztén odaállítod a z órát a tokmány mellé, megforgatod és nem üt , ezután elmész az órával a rúd végére, megforgatod és ott sem üt.
Ha ez nincs rajt aképen, akkor semmit nem ér a mutatvány.

D.Laci

Azé ha jól megnézed látni a tokmény pofát...
Gondolod hogy csak úgy be hajintotam egy anyagot a tokmányba, hogy nem forgattam körbe?
 Vagy rendezek be egy film stúdiót a kedvedért, hogy minden mozdulatomat láthasd?
Gyere el és megmutatom!!!
Vagy savanyú a szölő inas? :)

KoLa

Hagyd Laci! pcsaba1 olyan magasságokba van itt mindenki fölött, hogy ha kitöltené az adatlapját csak sírnánk, hogy megtudtuk ki is Ő valójában:)))