Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Szia Atti! tegnap délelőtt postáztam! nem ért még oda?

4um5b65d

C35-ből van.
Tudod, hogy mi az érdekes az egyetlen nagyoló fogásban?
Beraktam a vadi új lapkát és beremegett a gép.
Kivettem, betettem helyette egy kissé használtat, 1000db-ot kinagyoltam egyetlen éllel és a végére még nem is nézett ki túl rosszul. :)

3m9kaxws5

Még nem, akkor biztos holnap itt lesz. Előre is köszönöm![#worship][#worship][#worship][#worship][#worship]És ha lézervágásra lessz szükséged szólj!!!!!!!!!

KoLa

Én szoktam fenőkővel életleníteni a köszörült késeimet hasonló okok miatt, a rapidból köszörült éles kést pedig egy másik rapiddal 'meghúzom'
Nem mindíg jó az éles kés!
Ezeket a lapkákat én mind életlennek látom, már amivel találkoztam eddig!

4um5b65d

Éppen az életlensége miatt lesz csillogó a felület, ha az egyéb tényezők is összeállnak.
A vágási sebességet meg bírják, sőt igénylik is.

000000000

Tetszik, nagyon klasszul kitaláltad![#eljen]

3m9kaxws5

Kola Megjött a kúp jobb mint új korába holnap tesztelem 10m akác fán.Köszönöm a gyors segítséget!!![#worship][#worship][#worship][#worship][#worship]küldök csisz papirt tudod használni?

KoLa

Én már kipróbáltam, alig kell hozzányomni a fát és elkapja, az edzése jónak bizonyult ezért csak épp hogy eresztettem rajta picit, gondolom a színén látszik hogy történt valami!

3m9kaxws5

Ha te mondod, én a szinén nem látok semmit. Azért ha ráérsz kicsit csinálhatsz nekem kettőt a te fajtádból csak a menet jó legyen az enyémhez. Ha az nem gond hogy az eleje két bekezdéses utána meg az én fürészfogas kúpom van.

KoLa

Ha jól emlékszem 23,3... x 1,5
Nem írtam fel, ellenőrizd lécci!

3m9kaxws5

Én 23,4...x 1,5 mértem .
http://kepfeltoltes.hu/101022/cats-crop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

3m9kaxws5

http://kepfeltoltes.hu/101022/k_p__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Valami ilyesmire gondoltam, hogy 120 mm-en ne sokat kúpozzon. A tokmányba kb 2 centi volt befogva de a pofák csak 2 körmön fogták az anyagot, mert ki vannak kopva. 0,1-es fogással esztergáltam végig, majd megmértem az átmérőt több helyen. Órával megnéztem a párhuzamosságot több kéziszánállás mellett. Ez így jó, vagy túl van kompenzálva, mert a kihajlás miatt meg a kopott tokmánypofák miatt kúpoznia kellene, he jó az ágy meg a beállítás?

" TARGET=_fnew>videó

D.Laci

Az indikátorral mit mértél? Felűleti érdességet?

lari

Urak!

Látom jól ki lett már tárgya