Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Lehet dolgoztál a faiparban?
Tudod, olyan asztalosipari hiányosság...
Ha már próbálsz bennünket rávezetni a gépelési hibádra...

Egyébként mi lenne az ajánlott irodalom??

4um5b65d

Furat esztergálás, elsősorban széria munkánál.

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Megmunk%e1l%e1si_%f6tletek/Furat_eszterg%e1l%e1s_1/furat_eszterg%e1l%e1s_a.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Megmunk%e1l%e1si_%f6tletek/Furat_eszterg%e1l%e1s_1/furat_eszterg%e1l%e1s_b.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Megmunk%e1l%e1si_%f6tletek/Furat_eszterg%e1l%e1s_1/furat_eszterg%e1l%e1s_c.jpg" border=0>

s7manbs8

Ez ilyen félautomata üzemmód, két lépés egyben ?

s7manbs8

Mintha Kola-nak láttam volna olyan videóját, ahol a kés fúrt, leszúrt, meg a többi, azt hiszem valami réz anyagot.

4um5b65d

Valami olyasmi.... [#eljen]

s7manbs8

Nálad mennyi a decibel a műhelyben, mikor a kutya nem ugat, csak a gép ?

SquirrelTech

Nem kár a pofákért? Vagy ilyesmire a leharcoltabbakat használod? A hegesztés miatt kérdem.

4um5b65d

Van több mint 50 garnitúra....
Sokszor kellenek az ilyen hegesztettek/átalakítottak.
Eredeti állapotában nem is igen hagyok meg pofát.

SquirrelTech

Stimmel. Csak fura nézni annak, aki nem nagyban csinálja. Nekem két garnitúra van (egy normál, egy fordított), szabályozva, alakítva, de az egész gépet nem féltem annyira, mint azokat. :)

4um5b65d

Pedig kicsiben is érdemes beszerezni több pofát.
Sokkal könnyebben oldasz meg dolgokat.

Nagyban meg pénzed múlik rajta, ha hatékonyságot növelsz, illetve esztétikailag is dobtál az alkatrészen egy nagyot.
Nincs pofanyom.

4um5b65d

Ez a pofa egy nagyobb visszatérő szériához készült.

Ugyanezt a lánckereket egy eredeti pofában is meg lehet fogni, de legalább 20mm széles pofa kell hozzá és akkor is a 3 pofából kettő éppen hogy csak megcsípi a fogakat.
Szóval óvatosan kellett volna kiesztergálni a furatot.
Így jóformán oda sem kell nézni és befekszik a pofába tökéletesen az alkatrész és stabilan tartja.
14mm-es volt az eredeti furata.
Egy fogásból lett belőle 34mm-es.
A legvégén 1mm-ert kiszedtem tűrt méretre.

s7manbs8

Nálad ez a pofa olyan lehet, mint nálam egy bontott tranzisztor, bezzeg mikor kezdtem, egy ellenállás is aranyat ért a szememben is. :):)

SquirrelTech

A pofanyom tényleg ott kísért szinte mindig. Ráadásul ha nem szorít rendesen (és nem, mert pici tokmány) akkor "szökik" az anyag, és az kb. egyből selejt is lesz...  
Én egy síktárcsát tettem sorrendben előbbre. Időigényesebb ugyan, de arra érdekesebb alakzatok is fölmennek. 80-as amúgy a kis tokmány. Mostanság kapott egy nagyobb teljesítményű hajtást a gép, így aztán gondolkodom nagyobb tokmányo(ko)n is. A pici 80-ast is szeretem, de nem látom érdemesnek sokat invesztálni bele. Leginkább egy komolyabb és nagyobb gépre költenék, ezt viszont sok körülmény nem engedi (panel lakás).

KoLa

Na ez aztán 'teccik'![#taps][#taps][#taps]
Nagyon stabil a géped, ha ezt egy fogásból kivitte!miből van ez a lánckerék?
De a legjobban tetszik a legalsó kép legallja!
A mérőóra a keresztszánon [#eljen] én is mindig használom mágnestalpas kivitelben az E400-on!
Ajánlom a figyelmébe mindenkinek aki pontos méreteket akar esztergálni.

3m9kaxws5

Szia Kola. Jutottál valamire a kupommal?