Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Az önámítás lehetséges, ha nem napi szinten mér az ember, de ha benne van a kezedben a mérés az ugyanolyan biztonságot nyújt mint mikor benne van a kezedben a csigafúró élezés.

Amennyiben Pcsabinak nincs mérőhasáb készlete, úgy a mérés nem biztos, hogy pontos, de összehasonlításra mindenképp elegendő lehet a műszaki érzék. Ezt nem gondolnám önámításnak.

Révész Richárd

Ma szétszedtem az esztergám főorsóját.
Kúpos bronz csapágy van benne de már nem lehetett után állítani.
Kérdés,hogy csináljak bele újat,(de azt ugye hántolni kell esztergálás után) vagy alakítsam át golyóscsapágyasra?  

000000000

Igen azzal húzom, mert ez egy szuper mikrométer, a nagy gombban van a racsni, a kis gomb meg a gyorsjárat.

KoLa

A PiCsába!1 szer vagy kétszer már leírtam ezt a módszert az utóbbi fél évben az  ellenőrzésre, most meg csak így eszedbe jutott, mint saját ötlet 'késetlen' barátom!
A videódat megnéztem mielőtt felment a pumpa bennem , a mikrózásodról már megírták a véleményemet, de ha a tokmányból kilógatsz egy anyagot ilyen messze, akkor annak ott kell vége legyen, ahol esztergálod a kontrol átmérőt, nem pedig a végtelenbe láthatatlanul, mert akkor vagy megtámasztottad csúccsal vagy rátetted a kezed hogy ne remegjen be, ugyanis az ilyen mértékű túlnyúlások nagymértékben fokozzák a beremegés veszélyét!Mint az 'erő ször erőkar'amit 100mm-re nyomsz az anyagon a tokmánytól, azt a 200-ra lévő vége úgy felerősíti hogy remegés lesz a vége ! ha az anyag végére tudsz ilyet akkor OK[#bohoc]

000000000

A röhögés egész séges állítólag, nem baj hogy röhögtél rajta, ingyen van. Én nem röhögök rajtad, inkáb sajnállak.

000000000

Tipikus opéldája a van rajt sapka akkor azért, ha nincs akkor meg azért- hozzáállásnak. Biztos voltam benne ha csak századokat írok le, akkor valaki azt fogja kifogásolni, hogy nem igez, mert az egyik mérésnél az alsó, amásiknál a felső osztáshoz volt közelebb. A mérési jegyzőkönyvbe én sem irtam ezredeket, mivel ennek az érg világon semmi jelentősége. Egyébként semmi bizonyíték nincs arra, hogy az általam leírt ezredes értékek nem felelnek meg a valóságnak. Lehet, hogy kimértem mérőhasábbal, csak az nincs  rajt a videón. De a lényeg persze az, gofy megint seikerült felkorbácsolnom a hozzászók idegeit, és olyanok is billenytűretet ragadnak ilyenkor (természetesen most nem Sasira gondolok) akik egyébként a saját nevüket sem tudják megmondani :)

KoLa

Ha olyan jó lenne a humorérzéked mint amennyire nem tudsz helyesen írni magyarul . akkor egészen faszagyerek lennél!

000000000

NEm írtam, hogy a saját ötletem,  
Ha nem ment volna fel benned a pumpa,és az irásértésed rendben van, akkor nem állítanál ilyet. Talán ezt szeretted volna látni amit írtál, de a tények a következők
"Én egy ennél jobb és nem mellesleg olcsóbb müdszert választottam"
Nem a saját ötletem, hanem másut olvastam. Remélem nem vagy annyira öntelt, hogy azt képzeled, hogy erre a világon csak te vagy képpes rájönni? Előtted már évtizedekkel, vagy talán évszázadokkal leírták okos és szerény emberek. A te leírásodat speciel én nem olvastam, hiszen nem vagy te olyan klasszikus, hogy minden művedet elolvassam :)

4um5b65d

Na , most tanultál a dologból.
Legközelebb az 5 ezredet úgy fogod írni, hogy 0,5 tized század....
[#crazya]

000000000

HA leírmám az oktá, annak, hogy miért ezeket a betűket rakom ilyan sorrendben, elsüllyednékl szégyenedben :)

4um5b65d

Csak nem ASCII kódokat gépelsz az ékezeteseknél egy angol billentyűzeten ?

000000000

Nem, ez egy 105 gombos magyar billenytűzet.

KoLa

Kár hogy ilyen pökhendi vagy, pedig szépen le van festve a géped!

4um5b65d

Akkor nem értem a dolgot.
Más karaktertáblázatra vagy beállva esetleg....

000000000

Szívesen megtámasztanám az "idomszert", de csak azzal tudok védekezni, hogy nincs sem forgó sem állócsúcsom. Esztergálás közben nem fogtam meg kézzel sem. Lehet, hogy beremegett, de az egy olyan szupi gép, hogy valahogy mégiscsak köjött az 1 századon eblüli körfutás. Nem mindengy, hogy mivel faragtam ki, ha átmérőben ok és pontosan fut?  
MA lett egy új késem, Találtam egy eltört 25-ös gyorsacél dorzsrat a vasanyagjaim között. Esztergáltam vele tiz centire kilógatott rugóacélt 1,5mm-es -ös nagyoló fogásokkal. A vége egy 12-es csap 50mm hosszan a kuplungba pont ez hiányzott, olajjal és ecsettel "hűtöttem" mivel a hűtésszivattyű még nincs megjavítva. Csináltam vele olyan rendetlenséget meg égett olajszagot, hogy csuda.